INDIANIE.net
Oficjalne forum

Propozycje - Sprzedawanie (slabszych) itemkow.

bielasek - 2008-07-06, 23:30
Temat postu: Sprzedawanie (slabszych) itemkow.
Witam.
Mam dzisiaj pewna propozycje...
Powiedzmy ze z ducha wypadnie mi np. skora z jaguara albo jakis krotki luk.
Sa to rzeczy ktore w tych czasach ciezko sprzedac na bazarze... Wiec proponuje wprowadzic cos w rodzaju sklepu w ktorym mozna by bylo sprzedawac itemki za 40-50% wartosci u kramarza. Oczywiscie wprowadzilbym jakies ograniczenie... Tzn. ze ktos na 20lvl moglby sprzedawac tylko te rzeczy, ktore ma u kramarza. Mozna wprowadzic tez ograniczenie ile rzeczy dziennie mozna sprzedac...
Wydaje mi sie ze to potrzebna zmiana, niektorzy maja sterty itemkow, (nie tylko) od ducha i te itemki tylko "przewalaja sie" w ich ekwipunku...
Prosze Was o komentarze, poprawki, zmiany, i co tam jeszcze sobie zapragniecie ^^
I czy bylo by to realne jesli chodzi o server :)
Pozdr.
bielas ^.^

wafal - 2008-07-06, 23:49

Ekwipunek --> Sprzedaj ;)

A ograniczenia można by w sumie ściągnąć oraz, aby nam kramarz dawał x%*cena_sprzedawanego_ekwipunku_u_niego :-P Powiedzmy 80%...

blanek - 2008-07-06, 23:51

mysle ze bielas ma racje z tym sprzedaniem itemow moga one trafiac do kramarza ale jak ktos kupi taki przedmiot zloto idzie do systemu np. do ducha przodkow czy do puli na turniej
bielasek - 2008-07-07, 01:21

wafal napisa³/a:
Ekwipunek --> Sprzedaj ;)

A ograniczenia można by w sumie ściągnąć oraz, aby nam kramarz dawał x%*cena_sprzedawanego_ekwipunku_u_niego :-P Powiedzmy 80%...

Moze byc Ekwipunek --> Sprzedaj :)
Tylko teraz tam co najwyzej maczuge mozna sprzedac :/

wafal - 2008-07-07, 01:32

Broń do +10, a ochronę oraz koni to nie wiem, ale koni chyba nie można sprzedawać ;/
Molph - 2008-07-07, 11:26

Dobry pomysł Bielasku, sam mam tego badziewia duuużo i nic nie mogę z tym zrobić :/
Teraz napad na ducha się kompletnie nie opłaca, ceny lecą w dół, taki sklepik by sie bardzo przydał :)

mietek3 - 2008-07-07, 19:04

Według mnie to dobry pomysł :mrgreen: :mrgreen:
SiVo - 2008-07-08, 20:40

macie przecież takie sprzedawanie u kramarza...
dziś podniosłem limit sprzedawanych rzeczy do bodaj rzeczy z 14lvl
a ceny w skupie są losowane raz w tygodniu z jakiegoś tam zakresu cenowego, więc jak jest jakoś tanio to można poczekać parę dni do ponownego ustalenia cen, bo może być drożej... lub taniej ;)

mietek3 - 2008-07-08, 20:43

dobre i to :mrgreen:
Molph - 2008-07-08, 21:37

Dziękuje Ci o wielki wodzu :)
Pewnie wiesz o co biega ;P

bielasek - 2008-07-10, 00:41

SiVo napisa³/a:
a ceny w skupie są losowane raz w tygodniu z jakiegoś tam zakresu cenowego, więc jak jest jakoś tanio to można poczekać parę dni do ponownego ustalenia cen, bo może być drożej... lub taniej ;)

wlasnie te rzeczy z 14lvl to dalej za nisko wedlug mnie :) proponowalbym jeszcze wyzej ^^

wafal - 2008-07-10, 01:11

A czemu nie można ochron sprzedawać? Np. nie mogę sprzedać ochrony +8 ;/
trapus xD - 2008-07-10, 08:51

ja też nie moge :cry:
Molph - 2008-07-10, 09:43

bielasek napisa³/a:
SiVo napisa³/a:

wlasnie te rzeczy z 14lvl to dalej za nisko wedlug mnie :) proponowalbym jeszcze wyzej ^^

Ja też, podwyżyć np. do 17, nic by się nie stało :)