|
INDIANIE.net Oficjalne forum |
 |
Kosz - Zabicie kogoÅ› nie zabija go! -.-
Molph - 2008-07-25, 11:55 Temat postu: Zabicie kogoś nie zabija go! -.- W ciągu godziny zabiłem z kumplami 3 razy gracza mietek3, zabiliśmy jednak go nie zabiliśmy! Cały czas dostał auto wskrzeszenie, jak to możliwe?
Gdy mnie duch zabije to muszę dać piórko a on nie, jak kogoś z mojej ekipy zabiją to oni muszą dać piórka a on nie, czemu tak jest?
Błąd w grze za który my płacimy?
Gra nie ma sensu jak jest auto wskrzeszenie, jest nie rentowna.
ziomus1 - 2008-07-25, 11:58
Dokladnie tak bylo trzeba cos z tym wkoncu zrobic
Borszczu - 2008-07-25, 12:06
Masz 5%+wartość obrony w % szans na auto wskrzeszenie. Zacznij używać opcji "szukaj" na forum.
Molph - 2008-07-25, 12:09
Jeżeli w ciągu 30 min. wykonam 3 ataki które zabijają i nie przynoszą efektu to czy te 5% + obrona się sprawdzi? Musiałby mieć 95 obrony aby miał 100%, a na pewno tyle nie ma, ma max 20, czyli 25% czyli na 4 ataki wskrzesiłby się raz, a na 3 ataki wskrzesił sie 3 razy.
Borszczu - 2008-07-25, 12:12
Poczytaj sobie trochę odnośnie statystyki i granicy błędu przy małej ilości prób zanim zaczniesz wypisywać bezmyślne brednie
dzako - 2008-07-25, 12:30
otóż mój 2 post będzie następujący :
mietek3 jak zauważyliśmy nie miał na sobie broni a ja już kiedyś to stwierdziłem ze jak sie nie ma na sobie broni a Cie " zabiją " to masz auto uleczenie (tak myślę)
a więc jeśli każdy by tak robił to gra by nie miała sensu
teraz pytanie do SiVo ;
CZY opłaca Ci się ta opcja leczenia ? tracisz na tym kase którą zapewne masz za smsy przemyśl to i zlikwiduj to leczenie bo dla nas nie ma frajdy z gry jak zabijamy kogoś a on żyje a dla Ciebie nie ma kasy . no i na bazarku by sie ruszyła sprzedaż piórek bo jak narazie ceny sa kosmiczne i mało sie ich sprzedaje
a więc proszę o rozważenie tego tematu i zrobienie coś z tym , nie obchodzi mnie jakies 5% czegoś tam +- , ja chce grac , i jak by mnie zabito to na pewno bym musiał piórko dawać
POZDAWIAM
Borszczu - 2008-07-25, 13:18
dzako napisa³/a: | otóż mój 2 post bÄ™dzie nastÄ™pujÄ…cy :
mietek3 jak zauważyliśmy nie miał na sobie broni a ja już kiedyś to stwierdziłem ze jak sie nie ma na sobie broni a Cie " zabiją " to masz auto uleczenie (tak myślę)
a więc jeśli każdy by tak robił to gra by nie miała sensu |
Bron nie ma na to żadnego wpływu.
dzako napisa³/a: | teraz pytanie do SiVo ;
CZY opłaca Ci się ta opcja leczenia ? tracisz na tym kase którą zapewne masz za smsy przemyśl to i zlikwiduj to leczenie bo dla nas nie ma frajdy z gry jak zabijamy kogoś a on żyje a dla Ciebie nie ma kasy . no i na bazarku by sie ruszyła sprzedaż piórek bo jak narazie ceny sa kosmiczne i mało sie ich sprzedaje
a więc proszę o rozważenie tego tematu i zrobienie coś z tym , nie obchodzi mnie jakies 5% czegoś tam +- , ja chce grac , i jak by mnie zabito to na pewno bym musiał piórko dawać |
Wtedy połowa ludzi przestałaby grac bo nie każdemu się uśmiecha co chwila wysyłać sms'y. SiVo z jednego piórka ma niecałe 30 gr wiec nie sadze żeby rozsądnym było zmieniać ta opcje ryzykując sahemy ;)
A co do bazaru to błędne koło. Zle rozumujesz popyt i podaż na rynku. Skoro teraz ceny są wysokie to jeśli zwiększy się zapotrzebowanie a nowego towaru nie będzie to siła rzeczy cena pójdzie jeszcze bardziej w górę.
Old_Shatterhand - 2008-07-25, 17:51
Proste. Zasady rynku. Trza było spać na lekcjach przedsiębiorczości? xD Żadnych zmian w tej dziedzinie. ;]
Molph - 2008-07-25, 18:02
Trzeba było słuchać na lekcjach marketing ;)
Jeżeli rośnie zapotrzebowanie na towar można wtedy zwiększyć ceny, co niesie za sobą zwiększenie przychodu. Jeżeli gracz chce kupić piórko to i tak je kupi, czy za 4k czy 5k, ale kupi.
Old_Shatterhand - 2008-07-25, 18:29
Do pewnego momentu... Jest takie coś jak cena równowagi rynkowej. Ja lekcji z marketingu jeszcze nie miałem. :)
Borszczu - 2008-07-26, 08:39
dzako napisa³/a: | no i na bazarku by sie ruszyÅ‚a sprzedaż piórek bo jak narazie ceny sa kosmiczne i maÅ‚o sie ich sprzedaje |
Molph napisa³/a: | Jeżeli roÅ›nie zapotrzebowanie na towar można wtedy zwiÄ™kszyć ceny, co niesie za sobÄ… zwiÄ™kszenie przychodu. Jeżeli gracz chce kupić piórko to i tak je kupi, czy za 4k czy 5k, ale kupi. |
Molph te wypowiedzi chyba są sprzeczne I jedyne co zrobiłeś to potwierdziłeś to co napisałem ciut wyżej wiec nie spamuj
lukas9189 - 2008-07-27, 00:05
waogole to nie ten dział, taka jest gra a jak chcesz inaczej żeby było to załóż odpowedni temat w odpowiednim dziale.
|
|