INDIANIE.net
Oficjalne forum

Propozycje - online

lukas9189 - 2008-09-14, 23:25
Temat postu: online
proponuję status online w innym miejscu a mianowicie aby był cały czas widoczny:

kliknij nań by powiekszyć ;)
(zaznaczon przykład czerwonym wykrzyknikiem)
(2 przykład to brązowe pole ze znakiem "?" czyli tam można umieścić również status online)

działało by to tak że przy przeskoczeniu np z index do szaman o generował by się panel kto jest online lub jeśli poprostu odświeżymy stronę to panel online również zostanie zaktualizowany, dla tych co jeszcze nie skumali to nie bedziemy musieli klikać w online aby zobaczyć wykaz tylko poprostu będzie on pod spodem i przy każdym przełączeniu z np z indeksu do szaman lista zmieni się jeśli doszedł ktoś nowy lub ktoś zniknął, ułatwi to grę, myślę że fajne

przeniosłem aby było b. widoczne wypowiadajcie sie

wredna_squaw - 2008-09-15, 11:20

Chyba ważniejsze byłoby, żeby status podawał aktualną liczbę osób a nie sprzed chwili... Bo to śmiesznie wygląda - na dole widać, że jest jedna osoba a w spisie - 3. Albo odwrotnie...
Old_Shatterhand - 2008-09-15, 13:40

Albo w ogóle nie widać tak jak mnie przez pół godziny kilka dni temu. Nawet pisałem na placu, że jestem "offline". Trzeba to poprawić. Również dobry pomysł z ciągle widoczną listą online.
Borszczu - 2008-09-15, 14:59

O ile nie obciąży to za bardzo serwera to jestem na tak.
Ukryty_Samuraj - 2008-09-15, 20:36

Borszczu napisa³/a:
O ile nie obciąży to za bardzo serwera to jestem na tak.

Można by to w osobnej ramce zrobić po prawej stronie... I interval na 10 sek. i bedzie OK :)

kropek - 2009-01-03, 17:00

Dobry pomyśł z tym po lewej :) tylko żeby odrazu naprawić to co mówiła "wredna". ;]