|
INDIANIE.net Oficjalne forum |
 |
Propozycje - Miłe Spedzanie Czasu
Adam_eS - 2007-03-16, 06:43 Temat postu: Miłe Spedzanie Czasu tak sobie pomyślałem, ze w naszej gierce brakuje rozrywki,
czegoÅ› co mozna spotkac w innych podobnych grach czesto troche bardziej rozwinietych
chodzi mi tutaj o gry,
kazdy wchodzi bije sie leczy czy tam podobnie, uzdrawia i chowa do tipi, szara rzeczywistość, czy nie było by ciekawiej jakby w indianach były dostepne gry?
chodzi o jakąś loterie. kazdy z uczestników który chciałby wziasc udział wrzucał by do puli np 10 złota, o konkretnej porze było by losowanie, i ktoś z wpłacajacych wygrał by pulę,
musiało by to jednak ograniczac sie do wpłacania złota przez ludzi z konkretnych lvl, bo poziomy +10 lvl maja pieniadze, wiec i nie sa im wieksze potrzebne <niekoniecznie> ale mniejsze lvl maiły by swoja duza szanse na wzbogacenie sie. cały system mozna dokładnie obmyślec, to tylko propozycja,
albo jakas gra karciana,
mam powiedzmy 100 złota, i gram o te moje złoto np w oczko <łatwa gra> z bankiem, jak postawie 15 i wygram, to otrzymam znów jakiś %. jak ktos bedzie mial szczescie, to sie łatwo wzbogaci, jak nie, straci. ryzyko jest ;)
zabije to nude, pozwoli sie wzbogacić, ludzie beda chetnie siedzieli na serverku, bedzie nas wiecej,
co o tym sadzicie?
Czarny_Demon - 2007-03-16, 15:54 Temat postu: buu no fakt ... ale to nie wiąze sie z indianami ;/ gra straci swoj urok ... trzeba wymyslec jakas gre zwiazana z indianami hmm .. wyscigi mrówek ? xDD Ooo mozna zrobic to w formie loterii .... system liczenia bylby taki sam jak w zwyklej loterii ale bylaby inna nazwa ... albo ujezdzanie dzikiego ogiera cos w tym stylu wiecie ;))
Adam_eS - 2007-03-16, 16:47
troche niewidze twojej wizji:P,
no ale moze ktoś wpadnie na ajakas gre. bo chyba fajnie by było:D
wyscigi ogierów:D
frytka - 2007-03-16, 16:52
a moze np. lapanie dzikiej swini w blotku? albo picie browara na czas? sie zrobi zakladke miasteczko i tam bedzie duzo roznych opcji do wymoru ;] a miasteczko od 3 lvla dostepne bedzie ;]
Borszczu - 2007-03-16, 17:01
Lipa. Nie o to w tej grze chodzi. Zreszta jak sobie wyobrazasz loterie przy obecnej aktywnosci?? Jest moze 15 userów zagladajacych regularnie na konto. Reszta to kukły...
traspie - 2007-03-16, 20:12
a może tzw. gra w kości? xD
Yamakasi - 2007-03-16, 21:10
albo cos takiego jak MD tyle ze np. byslmy sie scigali na koniach... i była by stajnia konia by trzeba była karmić zeby wygrywał wyscigi i zarabiać tak kase
frytka - 2007-03-16, 21:18
i dolewac mu benzyny do jedzenia zeby biegal szybciej...
tu sie trzeba trzymac indianskich realiow a nie MD ;) czy gre w kosci ;) nie jestem przekonana czy oni siedzieli i grali...
Ukryty_Samuraj - 2007-03-17, 06:25
propnuje bieg przeszkod... czytalem winnetou mieli tam cos takiego... musisli przeplynac jakiestam jezioro lub cos, wyladowac na drugiej stronie wyspy i tam bic sie tomahawakami... oczywiscie przyjaznie....
Czarny_Demon - 2007-03-17, 09:04 Temat postu: dobre no fajny pomysł Samuraj ... SiVo mógłby dodac cos takiego jak hmm kondycja ... (moze nie) to zrecznosc ... np., te przeplyniecie jeziora zalezaloby od zrecznosci czy i np, siły bo tez jest potrzebna ^^ byloby fajnie
Adam_eS - 2007-03-17, 10:34
chodzi mi o konkret dział rozrywke, a nie jakies pływanie jeziora lol,
mówie o grach, a nie konkurencjach,
gra w kości na kase była by najlepsza;], poprostu cos zeby sie nie nudzic na stronce, no i jeszcze troche zarobić,
Czarny_Demon - 2007-03-17, 10:46 Temat postu: ;/ ale ta gra jest o indianach .. a jak chcesz pograc w kosci to wejdz na hmm ... kurnik ? ;PP
Adam_eS - 2007-03-17, 13:19
no to indianie tez chyba mieli rozrywki? co nie?, trzeba wiedziec tylko jakie;],
frytka - 2007-03-17, 13:22
no to ktos by sie dowiedzial moze.. bo takie zgadywanko sensu nie ma... rownie dobrze mogly byc to bierki z kosci psa dingo...
Adam_eS - 2007-03-17, 13:26
poprostu wymyślmy takie co nas zainteresują;]
Borszczu - 2007-03-17, 13:26
Adam_eS napisa³/a: | no to indianie tez chyba mieli rozrywki? co nie?, trzeba wiedziec tylko jakie;], |
Raczej szamani szukali w lesie konopii indyjsckich a pozniej przepowiadali przyszłosc
Adam_eS - 2007-03-17, 13:28
no borszczu całkiem mozliwe,
ale jakas gra z koscmi była by ok, czy cos podobnego;]
Toki - 2007-03-17, 18:47
Co wy sie ludzicie ze beda nowe rzeczy SiVo wali ta gre...
Adam_eS - 2007-03-18, 10:40
hmm, nie łudzimy, tylko planujemy, jak sie konkret pomysł pojawi to sie i załatwi,
kazdy wie ze On to wali,
ale ja tu chce ludzi pościagać, zrobic zeby to było ciekawsze;],
Kiljan - 2007-03-18, 11:34
nie wiem czy ktos to pisal bo nie chce mi sie czytac;] ale nie zawsze male lvle nie maja kasy bo jesli nie maja to skad maja najlepsze bronie;]
a pomysl nawet spoko ale wiecej tej kasy:D
Adam_eS - 2007-03-18, 20:45
chodzilo mi o sama myśl, jesli jest ona dobra i słuszna, to nic innego jak napisac do admina zeby cos wprowadził, ewentualnie sami wymyslmy sensowne gry i tyle,
moim pomysłem była rozrywka na grze indianie net, a wraz z nia zarobienie grosza, do was naleza pomysły, wkońcu to Nasza gra;]
Kiljan - 2007-03-19, 16:04
ja bym proponowal moze rozrywki ale nie tylko za kase np cos takiego
przychodza na stadion:D ogladaja mecz pija piwo itd:D
Adam_eS - 2007-03-24, 13:44
gra w kosci była by ok, poprostu abym sie nie nudził kiedy mój chopek na wyprawie siedzi;]
Nani - 2007-03-24, 21:37
A ja znalazłam dziś rozwiązanie . Komp włączony, ja sobie czytam i co 20 min zaglądam by wysłac Indianina na kolejną wyprawę. Ale na poważnie. To chyba własnie zniechęca innych. Nie chce im się czekać za każdym razem.
Nie orientuje się jeszcze całkie w tej grze, ale czytałam dużo o Indianach. Nie wiem czy grali w kości, ale z pewnością ogranizowali różne gry. Chłopcy uczyli się strzelać z łuku jadąc konno, mężczyźni grali w grę podobną do piłki ręcznej itp. Moge poszukać to dowiem się wiecej. Ale nawet gdyby to wprowadzić coś takiego nie zda egzaminu, bo nielogiczne jest by człowiek będąc na wyprawie zajmował się rozrywką. Przedewszystkim należałoby skrócić czas wypraw minimum o połowę. Pozatym jeśli wyprawa trwa tak długo gracze powinni miec możliwość ingerowania w zachowanie swoich podopiecznych. Niech to wygląda tak: co pewnien czas pojawiac się będą komunikaty, że gościu napotkał jakieś zwierze a gracz ma zdecydować czy ma on spróbować go upolować. Gdy ostatnio wyprawiłam swojego do doliny dostałam komunikaty o zabitych skorpionach a następnie o tym, że Indianina pokonał zając. Ale nie dostał on ani doświadczenia ani złota za poprzednie zwierzęta. To powinno być zmienione. Napiszcie co myślicie o moim pomyśle.
frytka - 2007-03-24, 21:39
powiem ze ten pomysl z komunikatem o zwierzetach napotkanych na wyprawie jest bardzo dobry ;) przynajmniej dla mnie ;)
wafal - 2007-03-24, 22:37
Nani napisa³/a: | dostaÅ‚am komunikaty o zabitych skorpionach a nastÄ™pnie o tym, że Indianina pokonaÅ‚ zajÄ…c |
Bo skorpion odebraÅ‚ Ci duzo życia i gdy CiÄ™ atakowaÅ‚ zajÄ…c to CiÄ™ wykonczyÅ‚. Nani napisa³/a: | Przedewszystkim należaÅ‚oby skrócić czas wypraw minimum o poÅ‚owÄ™ |
Zakup lepszego konia to bedzie to widać, że szybciej wracasz ;]
SiVo - 2007-03-29, 09:54
wafal napisa³/a: | Zakup lepszego konia to bedzie to widać, że szybciej wracasz ;] |
albo idź na dłuższe wyrawy, bo np 2% z 30 minut to mniej niż te same 2%, ale już z np 2 godzin ;)
silya_88 - 2007-04-03, 17:56
Uważam, że, gry to dobry pomysł. Jeszcze lepiej gdyby były to gry między graczami. To by trochę zżyło ludzi i nikt by się nie nudził podczas czekania. Mam na myśli coś właśnie jak kurnik, np gra w wymienione kości, loterie, albo tysiąca, albo nawet głupiego chinczyka:) gra od razu stałaby się ciekawsza, gracze zaczęliby ze sobą rozmawiać.
Borszczu weź już skończ z tym narzekaniem na każdą zmianę i przypominaniem nam, że nikt w to nie gra. Wiemy o tym. Ale czy nie sądzisz, że gdy gra będzie urozmaicona to i więcej graczy się pojawi?
Borszczu - 2007-04-03, 18:38
silya_88 napisa³/a: | Borszczu weź już skoÅ„cz z tym narzekaniem na każdÄ… zmianÄ™ i przypominaniem nam, że nikt w to nie gra. Wiemy o tym. Ale czy nie sÄ…dzisz, że gdy gra bÄ™dzie urozmaicona to i wiÄ™cej graczy siÄ™ pojawi? |
Akutat nie sadze ze wrzucanie tu jakis gier typu kurnik sciagnie nowych userów
silya_88 - 2007-04-05, 12:00
Borszczu napisa³/a: |
Akutat nie sadze ze wrzucanie tu jakis gier typu kurnik sciagnie nowych userów |
chodzi o to, żeby nie nudzić sie podczas czekania na atak albo wyjścia z wyprawy, ściągnięcie nowych graczy nie jest problemem. problemem jest utrzymanie ich w grze dłużej niż kilka dni. a z tego co widzę, żaden pomysł rzucany na forum Ci się nie podoba, więc mówiłam ogółem za wszystko
Korona - 2007-04-05, 13:38
Jestem za wprowadzeniem jakies gierki podczas np. wyprawy czy plukania zlota niekoniecznie musi byc na kasa byle by nude zabiło :P
wafal - 2007-04-05, 14:37
A może prosta gra kółko i krzyżyk?
frytka - 2007-04-05, 14:42
myślisz że indianie grali w to? rysując kratki patykami na pisku?:)
może lepiej strzelanie z łuku do celu ;) chyba to jest bardziej indiańskie
Korona - 2007-04-05, 14:44
To jest nieistotne czy indianie grali czy nie grali tu chodzi o to by gracze nie nudzili sie podczas wypraw jest za pomysłem wafala z kułkiem i krzyzykiem.
wafal - 2007-04-05, 14:47
Korona, ale to tez musi sie trzymac jakoś tych realiów ;P A kółto i krzyzyk dlatego bo w to chyba kazdy potrafi grać xDD
Korona - 2007-04-05, 14:49
no dobra ale gdzie jest powiedziane że indianie nie grali w kółko krzyżyk?
wafal - 2007-04-05, 14:50
hm... poczytam troszke i sie dowiem ;p jutro albo dzis wam może coś o tym powiem xD
|
|