|
INDIANIE.net Oficjalne forum |
 |
Kosz - ;)
Borszczu - 2007-06-12, 13:16 Temat postu: ;) SiVo jest mały problem z wyzywaniem na arenę. Nawet jeśli dana osoba może walczyć nie ma w jej profilu linku do walki.
P.S. Przy okazji muszę pogratulować zgrania Sily i adamowi. Niewiele plemion potrafi w tym samym czasie chodzić na wyprawy i atakować jedynie z kilku sekundowym opóźnieniem
SiVo - 2007-06-12, 17:06
prosze podać nick konkretnej osoby to bedzie mi łatwiej sprawdzić :)
silya_88 - 2007-06-13, 12:51
choćby te z top 40. większości nie ma na arenie mimo, ze nie grają od dawna
PS do Borszcza: My z Adasiem rozumiemy się bez słów i tak samo jesteśmy zgrani
Borszczu - 2007-06-13, 13:53
Np ostatnio silya_88, ale ja tak mam przy kazdym...
silya_88 - 2007-06-13, 14:08
nie możesz mnie lać? oj przykro mi
u mnie np nie ma nitroxa, kiljana, ignis coś tam, ale ona może gra, simson, mati i dużo innych
Borszczu - 2007-06-13, 19:21
Nie napisałem ze nie moge tylko ze nie mam w Twoim profilu linku do walki Moge zaatakowac jedynie z areny :/
SiVo - 2007-06-13, 22:17
mhmm... a czy to może przypadkiem nie jest poprostu
Cytat: | - widzisz wszystkie osoby, które możesz atakować na arenie, a nie tylko ich część |
?? :>
(dla przypomnienia: jeśli jesteś sachemem to przy wszystkich osobach na arenie które możesz atakować masz link do walki, a jeśli osoba jest w tipi etc to brak takiego linka.... a zwykli użytkownicy mają takie włatwienie tylko do pierwszej ćwiartki osób, a przy całej reszcie jest link do walki i sami muszą sobie sprawdzać, czy mogą tego kogoś zaatakować)
silya_88 - 2007-06-14, 07:43
Nie, to nie o to chodzi. Jest trochę odwrotnie. Na arenie nie ma w ogóle części osób, które już nie grają, nie mówiąc już czy przy nich jest link do walki czy nie ma.
A jak się danego gracza wyszuka to z jego profilu pisze tylko: "napisz" i "przekaż złoto" nic nie pisze o tym by wezwać go na arenie, ani, że płucze złoto, ani, że przebywa w tipi bądź na wyprawie, nie pisze nic.
Borszczu - 2007-06-14, 11:30
Tak, jest dokładnie tak jak napisała silya_88
SiVo - 2007-06-14, 12:49
dobra, zmodyfikowałem teraz troche warunki - zobaczcie czy jest lepiej
silya_88 - 2007-06-14, 15:07
No teraz mi pisze, że to trupy. Czyli na arenie tyle samo ludzi. Nie wiem jak z tymi żywymi, bo to chyba "w praniu" wyjdzie później
BTW: czy te osoby co nie żyją nie powinny sie wskrzeszać same po paru dniach? nie wiem jak to w końcu jest. W Indianach jak ginę to mnie czasem wskrzesza samo, a na menelach nie żyję już od jakiś 2 miesięcy
Borszczu - 2007-06-15, 14:42
Tak przy okazji można by to trochę zmodyfikować bo wskrzeszanie za sms to naprawdę głupota...
silya_88 - 2007-06-15, 15:58
a ja nie mam kogo lać jak mam zdobyć 73 k expa jak na arenie mam aż Borszcza i Traspiego bez broni bo chowają za 17 expa a reszta to jakies kamyki itp co nic nie dają prawie
Holigula_Mixrus - 2007-06-16, 09:34
To prawda nie ma kogo lać bo dużo osób jest trupem ja od miesiąca się nie wskrzeszałam bo nie mam kaski
SiVo - 2007-06-16, 12:24
dobra...niech wam będzie ;).... jakoś może we wtorek/środe bedzie jakiś auto-wskrzeszanie :)
Holigula_Mixrus - 2007-06-16, 13:35
SiVo napisa³/a: | dobra...niech wam bÄ™dzie ;).... jakoÅ› może we wtorek/Å›rode bedzie jakiÅ› auto-wskrzeszanie :) |
:) DZIEKUJEMY:p ALE BęDZIE FAJNIE TERAZ GRAć
SiVo - 2007-06-20, 23:10
już jest :)
Holigula_Mixrus - 2007-06-21, 12:11
A gdzie podziękowania? Indianie ruszcie się i podziękujcie:P
Yamakasi - 2007-06-21, 12:19
to na trzy... RAZ.... DWA... TRZY... DZIEKUJEMY!!!!
Kiljan - 2007-06-21, 12:37
eh brat sie do kompa dorwal:P
Dziekowac?za co ja dalej nie zyje xDDDD
Borszczu - 2007-06-23, 13:55
Trzeba isc do szamana i wskrzesi Cie za free
Holigula_Mixrus - 2007-06-24, 18:06
szkoda, że trzeba czekać aż tydzień by się wskrzesić:(
wafal - 2007-06-24, 22:17
No może byś SiVo skrócił do 4 dni?
Temat przenoszÄ™...
Kakito22 - 2007-06-25, 22:20
No właśnie.
Choć nie wymagajmy zawiele. Według mnie nasz admin już i tak dzisiaj dużo zrobił dla dalszego rozwoju gry ;)
Kiljan - 2007-06-25, 22:25
dzisiaj to on za duzo nie zrobil......
skroc!!!!bo ciagle martwy jestem:P
Kakito22 - 2007-06-26, 11:44
Jak to niewiele zrobił? Bardzo dużo jeśliby myśleć przyszłościowo xD
Borszczu - 2007-07-04, 16:00
Ehh... SiVo nie chce ale muszę to powiedzieć. Blokując wskrzeszanie po prostu zje... zepsułeś ta grę. Spójrz na arenę. Myślisz ze ktoś będzie chciał grac w grę w której po każdym zabiciu trzeba wysyłać sms? To jest jedna wielka paranoja. W tej grze można ginąć co chwila jeśli komuś sie to spodoba. Wobrazasz sobie co by sie stało gdyby jakieś plemię postanowiło wybijac wszystkich jak leci? Teoretycznie jest to gra darmowa a jednak trzeba w nią bardzo dużo inwestować jeśli rzeczywiście chce sie grac. Rozumiem pobieranie opłaty za konto premium (czyt. sachem) ale smsy za wskrzeszanie to jak dla mnie zbyt duża pazerność na kasę. I tak masz z tego niewiele dochodów, a każdy nowy user który wyśle parę takich smsów bardzo szybko odsuwa sie od gry... Chyba bardziej opłacalne jest ściąganie nowych użytkowników, którzy po jakimś czasie zainteresowani gra kupią premium i będą przynosić Ci stały dochód. Nie uważasz ze strata broni dla zawodnika który ma niewiele złota nie jest wystarczającą kara? W rzeczywistości nie dość ze traci on najlepsza bron to jeszcze musi wysłać smsa bo po czekając tydzień na wskrzeszenie zwyczajnie przestaje w to grac...
Holigula_Mixrus - 2007-07-05, 10:58
Borszczu napisa³/a: | Ehh... SiVo nie chce ale muszÄ™ to powiedzieć. BlokujÄ…c wskrzeszanie po prostu zje... zepsuÅ‚eÅ› ta grÄ™. Spójrz na arenÄ™. MyÅ›lisz ze ktoÅ› bÄ™dzie chciaÅ‚ grac w grÄ™ w której po każdym zabiciu trzeba wysyÅ‚ać sms? To jest jedna wielka paranoja. W tej grze można ginąć co chwila jeÅ›li komuÅ› sie to spodoba. Wobrazasz sobie co by sie staÅ‚o gdyby jakieÅ› plemiÄ™ postanowiÅ‚o wybijac wszystkich jak leci? Teoretycznie jest to gra darmowa a jednak trzeba w niÄ… bardzo dużo inwestować jeÅ›li rzeczywiÅ›cie chce sie grac. Rozumiem pobieranie opÅ‚aty za konto premium (czyt. sachem) ale smsy za wskrzeszanie to jak dla mnie zbyt duża pazerność na kasÄ™. I tak masz z tego niewiele dochodów, a każdy nowy user który wyÅ›le parÄ™ takich smsów bardzo szybko odsuwa sie od gry... Chyba bardziej opÅ‚acalne jest Å›ciÄ…ganie nowych użytkowników, którzy po jakimÅ› czasie zainteresowani gra kupiÄ… premium i bÄ™dÄ… przynosić Ci staÅ‚y dochód. Nie uważasz ze strata broni dla zawodnika który ma niewiele zÅ‚ota nie jest wystarczajÄ…cÄ… kara? W rzeczywistoÅ›ci nie dość ze traci on najlepsza bron to jeszcze musi wysÅ‚ać smsa bo po czekajÄ…c tydzieÅ„ na wskrzeszenie zwyczajnie przestaje w to grac... |
I tu się musze zgodzić. Wysłalam sachema i nic z niego nie mam bo co wchodze do gry to jestem trupem. A czekanie siedem dni to jest jeszcze gorsze niż wysłać sms
SiVo - 2007-07-05, 16:07
już wam zmniejszyłem czas wskrzeszenia... jak sie polegnie w walce z duchem przodków to się zmartwychwstaje po 2 dniach, a po porażce na arenie po 3 dniach...
(ze względów technicznych zmiana ta dotyczy tylko "nowych" śmierci i jeśli ktoś jest już trupem to niestety musi odczekać...)
Borszczu - 2007-07-05, 16:31
Wątpię żeby to cokolwiek pomogło... W rzeczywistości ta gra będzie wyglądała tak ze ktoś sie wskrzesi, wychyli z tipi i znowu zginie a co za tym idzie ma 3 dni przerwy...
SiVo - 2007-07-05, 18:10
to jakie macie propozycje??
-zablokować walki na arenie?
-automatyczne wskrzeszanie po 5 minutach???
-po 100 piórek za free dla każdego??????
kiedyś nie było wogule auto wskrzeszania i prawie nikt nie narzekał... a jak tylko sie pojawiło to odrazu źle...
wafal - 2007-07-05, 19:41
SiVo napisa³/a: | -zablokować walki na arenie? |
NIE!
SiVo napisa³/a: | automatyczne wskrzeszanie po 5 minutach??? |
Nie koniecznie... może nawet nie być...
SiVo napisa³/a: | po 100 piórek za free dla każdego?????? |
Tak, lecz nie do końca... dla mnie dożywotni sachem tzn do póki ja będę grał
silya_88 - 2007-07-05, 19:58
SiVo napisa³/a: | kiedyÅ› nie byÅ‚o wogule auto wskrzeszania i prawie nikt nie narzekaÅ‚... a jak tylko sie pojawiÅ‚o to odrazu źle... |
Ale kiedyś warto było wysłać tego esa, żeby grać, warto też było wstawać o 7 rano, żeby przerzucić sobie tipi, żeby nie zginąć i nie wskrzeszać się potem.
Przez te wszystkie płatności nikt już nie gra
Jak chcesz, żeby nowi gracze nie wystraszyli się już na wstępie i tak jak mówi Borszczu potem pracowali na Ciebie kupując sachemy musisz ich zachęcić. Może zlikwiduj śmierć. Każdy będzie lany w nieskończoność, aż straci ostatni grosz.
SiVo - 2007-07-05, 21:09
silya_88 napisa³/a: | Każdy bÄ™dzie lany w nieskoÅ„czoność, aż straci ostatni grosz. | wtedy Ci silniejsi zacznÄ… rÄ…czki zacierać, bo jak już kogoÅ› dorwÄ… to nie puszczÄ… puki temu na koncie nie zostenie okrÄ…gÅ‚e 0 :/ i znów sÅ‚abi bÄ™dÄ… zniechÄ™ceni, bo jak to jest? oni ginÄ… a inni dalej ich bijÄ… i okradajÄ…....
Borszczu - 2007-07-06, 12:44
SiVo napisa³/a: | wtedy Ci silniejsi zacznÄ… rÄ…czki zacierać, bo jak już kogoÅ› dorwÄ… to nie puszczÄ… puki temu na koncie nie zostenie okrÄ…gÅ‚e 0 :/ i znów sÅ‚abi bÄ™dÄ… zniechÄ™ceni, bo jak to jest? oni ginÄ… a inni dalej ich bijÄ… i okradajÄ….... |
SiVo mylisz pojęcia. Przecież nikt nikomu nie zabierze broni której aktualnie nie ma na sobie, wiec nie da sie nikogo ograbić do 0. I jak ktoś będzie na tyle inteligentny żeby zdjąć bron wychylając sie z tipi to nawet jak zginie wiele nie straci. Zresztą tutaj pojedyncze ataki nie maja racji bytu. Wiem sam po sobie ze z reguły atakuje jak jest więcej znajomych osób żeby szybko, skutecznie i bezboleśnie kogoś położyć 1 zgranym atakiem. 1 osoba nie jest w stanie nikomu inteligentnemu zabrać broni...
silya_88 - 2007-07-07, 10:06
... a i tak myślę każdy woli przyjść na konto bez kasy i grać niż rpzychodzić i wysyłać kolejnego esa albo czekać te 3 dni
SiVo - 2007-07-07, 12:38
skoro wam nie pasi to zaproponujcie jakieś ciekawe i prawdopodobne do zrealizowania rozwiązanie tego tematu... ja jestem otwarty na różne propozycje...
Borszczu - 2007-07-07, 15:30
Najprościej byłoby to zrobić na takiej zasadzie jak jest ze zwierzętami. Tyle ze tam jest 10 min a jak zabije Cie inny Indianin powiedzmy ze masz 20 min na dojście do siebie.
adrian - 2007-07-08, 22:39
SiVo to 100 piurek pasuje
Holigula_Mixrus - 2007-07-10, 14:15
SiVo zrób by nie dało się zabić
silya_88 - 2007-07-12, 09:54
a może jak ktoś zostanie zabity to np przez 3 godziny nie będzie zdobywał expa, anie za polowania, ani za wyprawy, ani ataki. Może zdobywać tylko złoto....
albo na odwrót
Falfarren - 2008-07-17, 23:26
jestem za tym zeby nie dostawalo sie expa przez jakis czas
lukas9189 - 2008-07-19, 00:15
odpowiedziałeś na posty napisane rok temu...
|
|