INDIANIE.net
Oficjalne forum

Uwagi i błędy - nicki/loginy

Namijeni - 2007-07-07, 14:11
Temat postu: nicki/loginy
Witam,

Lapidarnie rzecz ujmując do napisania tego tematu skłoniły mnie loginy wielu osób jak i nazwy plemion, które pasują do gry jak piernik do wiatraka (z nazwy wymieniać nie będę co by nikt się poszkodowany nie czuł). Nie chodzi mi o to by używać tylko prawdziwych imion Indian. Loginy mogłyby oscylować w zakresie pewnej granicy tolerancji dopóki pozostawałyby na poziomie abstrakcji semantycznej (np. mój nick, który dla osoby postronnej nic nie znaczy)

jeśli się nie mylę taka zasada występuje w grze 'Arcadia'. Zasada, która moim zdaniem polepszyłaby klimat tej gry.

pozdrawiam,
;-)

SrebrnaLisica - 2007-07-07, 15:54

eeee tam czepiasz siÄ™
silya_88 - 2007-07-09, 08:11
Temat postu: Re: nicki/loginy
Namijeni napisa³/a:
Witam,

Lapidarnie.... oscylować w zakresie pewnej granicy tolerancji dopóki pozostawałyby na poziomie abstrakcji semantycznej

;-)

No nie przesadzasz z tym słownictwem? :-> Sądzę iż aczkolwiek poniekąd jednakowoż większość znajdujących się tu osób nie ma jeszcze doktoratu z polonistyki, ani architektury ;-)

SiVo - 2007-07-09, 12:11

silya_88 napisa³/a:
ani architektury

a co ma architektura do tego ;) zresztą doktorat z polonistyki też jakoś specjalnie nie jest wymagany... (od czego ludzie macie google i słowniki on-line ;P)

wafal - 2007-07-09, 23:19

SiVo napisa³/a:
od czego ludzie macie google i słowniki on-line ;P

hehe o SiVo się w to bawił ;DDD szukał co to oznacza xD

nie no zarcik taki ;]

a ta uwaga... nie bardzo... wolność moja jedyna czy tam kochana już nie pamiętam ;P

silya_88 - 2007-07-12, 09:58

Abstrakcja semantyczna mi się z architekturą skojarzyło, ale po słownikach nie chce mi się szukać co to oznacza.

Ale rozumiem te chwyty perswazyjne. Namijeni jesteś niezła 8-) Rozbawiła mnie ta przesadność po prostu ;-)

Namijeni - 2007-07-12, 21:59

Cytat:
abstrakcji semantycznej (np. mój nick, który dla osoby postronnej nic nie znaczy)

by nie było wątpliwości co mam na myśli zawarłEM w nawiasie stosowny przykład ;-)

abstrakcja semantyczna to słowo nie posiadające istniejącego desygnatu semantycznego, np.

namijeni - ciąg liter, który nie znaczy nic dla postronnej osoby, w przeciwieństwie do wyrazu PIES, który natychmiastowo przywołuje określone odczucia i zwizualizowany obraz.

to tyle, co by offtopa nie robić,

pozdrawiam