|
INDIANIE.net Oficjalne forum |
 |
Propozycje - skuteczne tipi dla wszystkich
dario - 2006-09-07, 21:59 Temat postu: skuteczne tipi dla wszystkich zwracam się z prośbą do SiVo o wprowadzenie skutecznego tipi dla wszystkich... obecnie tylko posiadacze konta wódz są bezpieczni w swoim tipi... pozostali mogą być spokojnie atakowani przez słabszych i zdani są na ich łaskę...
dodatkowo jestem przeciwny swobodzie graczy z kontem typu wódz... ta zbyteczna swoboda polega wg mnie na wchodzeniu i wychodzeniu z tegoż tipi w dowolnym momencie... poprzez takie właśnie ograniczenia dla innych są ci gracze praktycznie nietykalni...
wiem, że juz to pisałem, ale pozostało to bez konkretnej odpowiedzi, więc postanowiłem o tym przypomnieć...
moczyk - 2006-09-07, 22:36
wsumie to ze slabsi moga atakowac powinno byc zmienione... a to z wychodzeniem i wchodzeniem hmmm... mi to pasuje bo czuje sie bezpieczniejszy jak mam taka opcje a pozatym wkoncu konto "wódz" musi miec jakies przywileje
dario - 2006-09-07, 23:19
przywileje tak... ale nie wyłączność... wyłączność na zabijanie...
Azarel - 2006-09-08, 05:48
Gadałem o tym już z SiVo ale zero odpowiedzi
SiVo - 2006-09-08, 09:56
moczyk napisa³/a: | wsumie to ze slabsi moga atakowac powinno byc zmienione... |
moge to zmienić, ale za chwile znów ktoś bedzie narzekać, że nie ma kogo atakować.... :/
moczyk - 2006-09-08, 12:14
no ale nieda sie wszystkim dogodzic... bezie to mialo zwolennikow i przeciwników.. ale szczerze mi to nierobi roznicy
Azarel - 2006-09-08, 13:52
SiVo to chociaż zrób to z tipi
SiVo - 2006-09-08, 14:48
ale jak zniweluje wszystkie (a przynajmniej te najużyteczniejsze, czyli zasadniczo tipi) to nie bedzie chętnych do zakupu "wodza".... a z czegoś za serwer musze płacić... :/
dario - 2006-09-08, 14:56
w takim razie ta gra nie ma sensu teraz i chyba kończę z nią... i to nie jest żaden szantaż... skoro w każdej chwili mogą mnie zabić i nie ma przed tum absolutnie żadnej ochrony to po co? szkoda że tak to się kończy...
Azarel - 2006-09-08, 17:49
Oddaj konto jak przestajesz grać poprostu musi też server na czymś zarabiać 10 zł i tak dużo więc? oddaj komuś jak odchodzisz
dario - 2006-09-08, 18:04
oj, chyba coś nasz moderator nie zapoznał się z regulaminem tej gry...
"9. Nie wolno udostępniać swojego konta innym osobom."
mądrzyć się zawsze można... tylko trzeba jeszcze popatrzeć z punktu widzenia innych...
Azarel - 2006-09-08, 18:05
Wiesz zawsze można zgłosić do admina że komuś się konto oddało żadna filozofia
dario - 2006-09-08, 18:16
tu nie chodzi o oddanie konta przecież... tu chodzi o nierówne traktowanie graczy...
Azarel - 2006-09-08, 18:20
Niby czemu? prawie wszędzie ludzie oddają konta jak niechcą grać
dario - 2006-09-08, 18:30
przeczytaj tytuł w tym temacie to się dowiesz...
Azarel - 2006-09-08, 18:30
Wiesz mnie proszono o to bym pogadał z SiVo bo chwilowo mam z nim najlepsze kontakty więc raczej nie musisz oddawać nikomu konto postaram się pogadać.
dario - 2006-09-08, 18:49
nie mam zamiaru oddawać... chcę tylko równego traktowania...
Azarel - 2006-09-08, 18:50
Tak wiem przecież o co ci chodzi ale nie martw się pogadam o tipi z SiVo już wcześniej miałem zamiar ale ciężko go złapać
elymus - 2006-09-08, 19:49
dario napisa³/a: | Nie wolno udostÄ™pniać swojego konta innym osobom."
|
Wydaje mi się, że tu chodzi o to, że dwie osoby w tym samym czasie nie kozystały z konta...
dario - 2006-09-08, 20:15
myślę, że jeśli pisze, że nie wolno udostępniać to nie wolno udostępniać i tyle... po co doszukiwać się w tym ukrytego sensu? prościej już chyba nie można było napisać...
ale nie o tym jest ten temat... nie ja zacząłem z tym oddawaniem konta, ale ja to chcę zakończyć... chodzi o skuteczne tipi...
Azarel - 2006-09-08, 20:31
Tak wiadomo zawsze się sprzeczasz i stojisz za swojim ale cóż powtórze po raz drugi! POGADAM O TYM Z SiVo JAK BEDZIE!
dario - 2006-09-08, 21:09
stoję za swoim i bronię tego co mówię... a jak ktoś mnie nie rozumie to staram się mu to wytłumaczyć...
KtoÅ› - 2006-09-09, 09:24
jestem za tym by bylo tez tipi dla wszystkich pod wzgledem nie bicia graczy bez konta wodz w tipi
Ukryty_Samuraj - 2006-09-09, 16:24
Tak sobie odwiedziłem ten temat no i czytam pierwszy post dario. No i myślę, że to przecież by było bezsensowne. W końcu posiadacze konta wódz muszą mieć jakieś przywileje, no nie? Mają kasę to mogę sobie pomóc :D ja osobiście nie mam konta wódz ale w tym miesiącu mało gadam z telefoniku zeby miecn a wodza :D mam na abonament 25 zeta i nawet nie pamietam kiedy ja ostatnio komorki uzywalem :D.
Azarel - 2006-09-09, 16:28
Ja mam wodza od dzisiaj rano i jestem zadowolony
dario - 2006-09-09, 19:28
Ukryty_Samuraj napisa³/a: | Tak sobie odwiedziÅ‚em ten temat no i czytam pierwszy post dario. No i myÅ›lÄ™, że to przecież by byÅ‚o bezsensowne. W koÅ„cu posiadacze konta wódz muszÄ… mieć jakieÅ› przywileje, no nie? MajÄ… kasÄ™ to mogÄ™ sobie pomóc :D ja osobiÅ›cie nie mam konta wódz ale w tym miesiÄ…cu maÅ‚o gadam z telefoniku zeby miecn a wodza :D mam na abonament 25 zeta i nawet nie pamietam kiedy ja ostatnio komorki uzywalem :D. |
a popatrzyłeś z punktu widzenia typowego, dobrego gracza (powiedzmy z pierwszej dwudziestki), który nie będzie miał nigdy wodza (z różnych przyczyn - nie wnikajmy)? To popatrz tak przez chwilę... W moim plemieniu jest dużo takich ludzi... przychodzi takich 2-3 Inków z wodzem i w godzinę z planety znika jeden indianin... co prawda zostaje wskrzeszony... zdobycie przyzwoitej broni zajmuje mu jakieś kilkanaście godzin, ale on nawet nie dożywa tego wieku... bo już po paru godzinach ci sami Inkowie zabijają go poraz drugi! nawet jeśliby jakimś cudem udało mu się uniknąć tych ataków, leczyć się na bierząco (musiałby co pół godziny przez cały dzień sprawdzać) i drugim cudem udałoby mu się skołować jakąś broń to i tak nie ma praktycznie żadnych szans na rewanż... bo kiedy chce zaatakować kogoś, kto wcześniej mu zabrał broń to nie może! dlaczego? bo tamten siedzi w tipi! i wychodzi na 10 sekund tylko po to żeby znowu zaatakować! bo jeśi ktoś ma wodza to siedzi w tipi 24h na dobe, wychodząc tylko na 10 sekund by zaatakować... taki ktoś jest praktycznie nietykalny! i to jest wkurzające... rozumiem - płaci to ma przywileje... ale zlitujecie się! on nie powinien mieć wyłączności na atakowanie!
jest jeszcze inne wyjście... można tą grę zrobić całkowicie płatną... wtedy wszyscy będą mieli wodza i nie będzie wątpliwości... ale to już jest inna historia...
mam nadzieję, że wyraziłem się jasno i nikt nie będzie miał do mnie o to pretensji... kto jest za można się pod tym podpisywać...
moczyk - 2006-09-09, 19:48
czemu wszyscy maja cos do inków?
ksg666 - 2006-09-09, 19:55
Bo INKOWIE mają coś do wszystkich! zaczęło sie od marcinios3 ale to spoko gośc! dogadałęm sie z nim! ale niektórzy (atakują w 3-4) nie da sie z nimi dogadac! ówią że takie życie! to wypowiedziałem im wojne! teraz połowa inków narzeka... jak to ktos powiedzial "takie zycie..."
a jakby n00bki z Inków nie mialy wodzów to by tego plemienia dawno już nie było... ale jak to powiedział SiVo "serwer trzeba z czegoś opłącac" (czy jakoś tak...) ta gra liczy sie dla tych którzy mają kasypelno i im nie zależy! ja nigdy nie dam 10zeta!
dario - 2006-09-09, 20:04
popieram... nie będę zaglądał do kasy SiVo, ale mnie się wydaje, że na opłacenie serwera (na rok) już dawno zarobił... z resztą tu nie chodzi o jego zarobki bo po to w końcu tą grę stworzył... nikt nie narzeka na wysokość cen... tylko na "przywileje" które dostają ci kasiaści...
silya_88 - 2006-09-11, 16:19
ja uważam, że wogóle nie powinno byc konta wodza, gra powinna byc równa dla wszystkich, a jeśli potrzeba kasy na serwer, to każdy móglby wyslać esa za złotówke raz na 3 miesiace i powinno styknąć,w koncu tu jest ze 2 tysiące graczy...
Azarel - 2006-09-11, 17:17
Patrz na to że nie każdy jest pełnoletni i nie każdy może wysłać kase a nawet jak może to zapewne tego nie zrobi dobrze jest jak jest wódz interes ładnie kwitnie
trurl - 2006-09-11, 17:23
Też uważam, że wódz jest potrzebny. Tylko jest trochę przesadzony IMHO. 48 godzin pełnego bezpieczeństwa z możliwością opuszczenia tipi w każdej chwili jest przesadą.
A 5 minut niemożności powrotu do tipi, to trochę za mało.
Najlpiej, jakby się tu wypowiedzieli "wodzowie". Znaczy, czy od początku gry jakikolwiek "wódz" zginął choć raz od cudzego ataku??
A czy zginął któryś "wódz" od momentu wprowadzenia ograniczenia atakowania słabszych?? Jestem w 100% przekonany, że żaden...
Zaraz chyba ankietÄ™ zrobiÄ™
Azarel - 2006-09-11, 17:25
Trurl tak jak napisałeś niżej zrób ankiete uwaga tylko dla wodzów i będzie dobrze niech się wypowiedzą ja mam wodza i może co prawdy nie zginełem ale mało brakowało
silya_88 - 2006-09-11, 18:07
Azarel napisa³/a: | dobrze jest jak jest wódz interes Å‚adnie kwitnie |
W takim razie jest tak jak mówi Dario... gra dla tych z kasą. Bez sensu. Jak ktoś chce do czegoś dojść to największą satysfakcje ma jeśli dojdzie do tego samemu, a nie z tysiącem ułatwień... ale każdy ma swoje zdanie
Azarel - 2006-09-11, 18:10
Nie no oczywiśćie żartuje ale poprostu SiVo pisał że około 40 osób ma wodza a popatrz ile gra więc? 1/3 z tego co bierze Allpay i server ma SiVo to nie wiele na opłate servera
SiVo - 2006-09-12, 11:20
Cytat: | każdy móglby wyslać esa za złotówke raz na 3 miesiace |
niestety, ale coś czuje, że jakby to nie było obowiązkowe to nawet 100 osób by tego nie zrobiło..... a to nawet na miesięczny koszt nie starczy....
simson86 - 2006-09-12, 11:38 Temat postu: re: No ale tez nie mozna zrobic tak, ze zeby grac trzeba wyslac tego esa, bo osoby ktore komorki nie maja by mialy pograne...
Ukryty_Samuraj - 2006-09-12, 12:25
Oj, ludzie. Aż się płakać chce. Myślisz, że akurat 3 tysiące osób wyśle ci esa za zeta? gdyby tak było to SiVo zostałby ogłoszony Prezydentem Polski z taką kasą! Ale zobacz, że bez przymusu to takiego esa wyśle np. 50 osób. A jakby SiVo zrobił to obowiązkowe to byłoby jeszcze gorzej. Bo niektórzy by zaczęli odchodzić z gry, może nie z własnej woli, bo nie mają możliwości wysłania esa za zeta. Poza tym, SiVo będzie niedługo potrzebował coraz więcej kasy, bo będzie musiał kupić nowy serwer z większym transferem. No i tu wydatki SiVo (według mnie):
-Za usługę AllPay (tego akurat nie wiem ile za to płaci)
-Serwer (Na razie prawdopodobnie około 120 zl, ale żeby był przynajmniej 2 razy większy i szybszy to będzie treba około 320.)
-Domena ".net" nawet taka końcówka kosztuje! W internecie taka końcówka kosztuje około 40 zł (co najmniej!!), najtaniej jak znalazłem to 20 zł.
I to co miesiąc!!! Jak coś przeoczyłem to sorry.
Więc sobie policz!
Azarel - 2006-09-12, 13:35
Własnie to tłumaczyłem powiedz mi jedno co ma piernik do wiatraka chodzi o to że jak się ma kasy to nie znaczy że będzie prezydentem SiVo mówił wodza ma zaledwie 40 osób oblicz sobie 10,98 + 40 i zobaczysz ile zarobił
Ukryty_Samuraj - 2006-09-12, 14:17
Chodzi mi o to, że jak ktoś tu napisał, gdyby SiVo miał co 3 miesiace te (3000 użytkowinków po 1zl = 3000 zl) to by był prezydentem z taką ilością kasiory. To żart :D
Azarel - 2006-09-12, 14:25
Wiem ale prezydent ma kilkanaście milionów co ty porównujesz?
elymus - 2006-09-12, 15:37
Cytat: | Wiem ale prezydent ma kilkanaście milionów co ty porównujesz? |
Ukryty_Samuraj napisa³/a: | To żart :D |
Zrozum, że to był żart i on niczego nie porównuje
dario - 2006-09-12, 16:33
mieliśmy już nie zaglądać do portfela SiVo ale skoro tak to chciałbym coś sprostować...
Ukryty_Samuraju, po pierwsze: nie co miesiąc tylko to są opłaty roczne (serwer i domena), po drugie: serwerów się nie kupuje (chyba że chcesz ;)), po trzecie: AllPay już zarabia na esemesach i więcej im się już nic nie płaci... no chyba, że na początku, za założenie, ale to i tak już mamy za sobą...
a tak na marginesie, jakoś nie wierzę, żeby ktoś mógł nie mieć dostępu do wysłania SMSa... nie znam rodziny, w której nie ma ani jednej komórki...
silya_88 - 2006-09-12, 18:53
Mi nie chodzi o te esy tylko o sens gry, w której chodzi o to, żeby dojść do celu, ale właśnym wysiłkiem, a nie wysyłaniem smsów. I nie chodzi mi o taki wysiłek jak ktoś napisał, że przez miesiąc nie rozmawia przez telefon, żeby mieć na wodza co to za gra
A co do esów za złotówkę raz na kilka miesięcy to była taka przykładowa propozycja. Ktoś napisał, że wiele osób by poodchodziło z tej gry gryby coś takiego było. haha Zrób sobie ankiete ile osób nie wysłało, żadnego esa podczas tej gry, żeby się wskrzesić, doładować konto o 1000 złota czy tam jeszcze co innego. Napewno zgłosi się tłum ludzi. Nawiasem jak wszyscy sobie zrobią wodza to dopiero będzie się grało
dario - 2006-09-12, 19:19
daj spokój... ten człowiek nie ma pojęcia nawet co się wokół niego dzieje, a pisze, że wtedy i wtedy ludzie przestaną grać... cóż za globalne myślenie... powodzenia... hehe...
Machor - 2006-09-12, 19:52
wedlug mnie wszyscy powinni sobie wchodzic i wychodzic z tipi kiedy chca a to ze slabsi moga atakowac jest super przynajmniej zdobywam doswiadczenie :PP
dario - 2006-09-12, 20:22
yyy, wg mnie to zły pomysł... ciężko by było kogoś trafić w ogóle... a tak trzeba pokombinować, poplanować conieco...
tylko że ci wodzowie... !!!@#$!!!
Misiol - 2006-09-21, 22:29
Chyba powinniśmy powrócić do tego projektu, to był dobry pomysł, a właściwie to naprawienie niedopracowanego tipi, kto jest za tym pomysłem?
moczyk - 2006-09-21, 22:32
mi sie podoba tak jak jest
dario - 2006-09-21, 22:40
nie wątpię... możesz sobie bezkarnie atakować lepszych od siebie...
czy w tej grze naprawde nie opłaca się mieć wyższego levelu???
|
|