INDIANIE.net
Oficjalne forum

Propozycje - Nowa opcja - wpłata na lidera!

lukas9189 - 2008-10-15, 20:01
Temat postu: Nowa opcja - wpłata na lidera!
Na początek małe wyjaśnienie:
Panie i panowie otóż na większość graczy oskarża naszego wspaniałego wodza lecha o "pushing" hmm może najpierw coś sobie wyjaśnimy:
po 1: Nie wierzę iż uente wbijał lvle za swoją kase, oczywiste że plemie go wspomagało złotem (pushing?) robił to wcześniej niż lechu więc nasuwa się pytanie:
Dla czego akurat teraz i akurat my?
po 2: Sprawa z autouleczaniem (co za tym idzie autoexpieniem), wydaje mi się podejrzane
Dla czego akurat teraz?

podsumuwując - dla czego nie możemy płacić na doświadczenie lecha skoro ajmarowie przez tak długi czas to robili? dla czego nie możemy ich gonić? stracili bug na piórka, myślę że teraz zdołalibyśmy ich dogonić ale nie, nie możemy i zostajemy o 1 pułkę w tyle.
Powstrzymajcie się teraz od postów "niech wbija" bo wiadomo że milionów expa za swoją kase nie wbije w ciągu roku.

Przejdźmy do sedna tematu każdy chciałby mieć wodza (gracza) w plemieniu który będzie wbijał na bieżąco lvle i dostarczał plemieniu itemy, jeśli dla was nie mamy korzyści z tego że płacimy na lidera i jest to pushing to może dobrz było by stworzyć w menu plemienia coś w rodzaju:
składka na wodza lub inaczej - wpłaty na lidera
w menu tym będzie okienko gdzie wpisujemy sumę i możemy j na czysto dać wodzowi a pod spodem informacja ile do tej pory wpłaciłeś (wódz będzie miał w tym menu wykaz wpłat wszystkich graczy).
W takim układzie bedzie wiadomo na co kto płaci i że chce za to itemy, każde plemie będzie miało taką opcję i nikt nie będzie pokrzywdzony.

Holigula_Mixrus - 2008-10-15, 20:12

Po 1 push jest zabroniony od początku gry!

Po 2 od dawna rozmawaiałm o tym z borszczem i z sivem... Dowód? Niech borszczu da screena z naszej rozmowy na gg z datą. Bedzie ona miała jakieś półtora miesiąca.

Po 2 czy ktos napisał, że uente nie był sponsorowany? Nie! Dlaczego nie dostał bana? Bo za nim dostałby, lechu i inne osoby. Chcielibyście tak z dnia na dzień dostac bana za push? Nie. Dlatego o tym napisałam.

Po 3. Wiecie może dlaczego push jest zabroniony? Zastanawiał się ktos z was nad tym? Nie?
Postać szybko sie rozwija, za szybko jak na dany lvl.
Ceny rynkowe spadają i to nawet o trzy czwarte ceny! Była już taka sytuacja. Ekwipunek z 25lvl był sprzedawany za grosze... Czy oto chodzi?
Sami widzicie na przykładzie piórek. Nagle pojawiło sie ich mnóstwo na bazarze. To oznacza, że ceny poszły w dół i to o połowę ceny! Jeszcze nie tak dawno jedno piórko kupiło się za 4k i to było tanio. A teraz cena za piórko spada nawet poniżej 2k!

lukas9189 napisa/a:
podsumuwując - dla czego nie możemy płacić na doświadczenie lecha skoro ajmarowie przez tak długi czas to robili? dla czego nie możemy ich gonić? stracili bug na piórka, myślę że teraz zdołalibyśmy ich dogonić ale nie, nie możemy i zostajemy o 1 pułkę w tyle.

O ile się nie mylę, wy też wtedy się nie leniliście i również lecha sponsorowali... Jest to błędne koło...

Aha i najważjsze. Jestem za NIE!!

moonchild - 2008-10-15, 21:00

Holigula_Mixrus napisa/a:
Po 1 push jest zabroniony od początku gry!

sponsorowanie lidera to nie push. Push est wtedy gdy przelewa się kasę na inne konto w celu jego rozwoju, a ja przelewam kasę lechowi dla WŁASNEGO rozwoju - żeby mieć dostep do itemów w normalnych cenach i nie musiec płacić za rusznicę 1000000 kasy!!!

Po 3. Wiecie może dlaczego push jest zabroniony? Zastanawiał się ktos z was nad tym? Nie?
Postać szybko sie rozwija, za szybko jak na dany lvl.
Ceny rynkowe spadają i to nawet o trzy czwarte ceny! Była już taka sytuacja. Ekwipunek z 25lvl był sprzedawany za grosze... Czy oto chodzi?

A Twoim zdaniem chodzi o to, żeby czekać aż ktos własnymi siłami wbił 27 czy 28 lev????
przecież to potrwa rok, a gra w tym czasie umrze z nudów

Sami widzicie na przykładzie piórek. Nagle pojawiło sie ich mnóstwo na bazarze. To oznacza, że ceny poszły w dół i to o połowę ceny! Jeszcze nie tak dawno jedno piórko kupiło się za 4k i to było tanio. A teraz cena za piórko spada nawet poniżej 2k!

Akurat ten przykład mogłaś sobie odpuścić. Ceny piórek spadły bo członkowie Twjego byłego plemienia (przypominam tu Twoje słynne słowao zbiorowej odpowiedzialności) nielegalnie je produkowali.

A do tego pytanie do szanownej SM, którejuzdziśkolkakrotnie zadawałam,aleodpowiedzisensownej nie usłuszałam - czy jak kupie od lecha kamień za 100 to jest push?? a za 200?? a za 500? A za 500k??
KTO BĘDZIE DECYDOWAŁ O TYM CO JEST PUSHEM, A CO NIE??

Molph - 2008-10-15, 21:07

Cytat:
7. Za "pushowanie" grozi ban dla obu kont.

Temat do zamknięcia.

Old_Shatterhand - 2008-10-15, 21:09

Hmmm. Ajmarowie tyle złota zarobili za sprzedawanie itemów powyżej ceny kramarza, że głowa boli. MY RÓWNIEŻ KUPUJEMY DROGIE ITEMY, TYLE ŻE W RATACH I OD KOGOŚ INNEGO. Wy chcecie po prostu za wszelką cenę utrzymać monopol na władzę i robienie grubych interesów.
Skończyły się lewe piórka to jakoś trzeba tę władzę utrzymać, żeby Lechu czasem nie przejął rynku.
Pytam:
Kto mi zabroni kupować itemy od Lecha w ratach???
Jeśli mi zabronicie to zabrońcie Uente sprzedawać itemy w tych chorych cenach! To jest to samo!

Tyleq - 2008-10-15, 21:15

nie, to nie jest to samo, my to chiri a oni to ajmarzy !! i tym się różnimy ...
Molph - 2008-10-15, 21:16

Old_Shatterhand napisa/a:

Kto mi zabroni kupować itemy od Lecha w ratach???

Kombinuj dalej, tylko nie zdziw się jak załapiesz bana.
A co do monopolu to nie długo wszystko wróci do normy, kupi się troszkę piór dobije 28 lvl i po ptokach.

Old_Shatterhand - 2008-10-15, 21:22

Nie jestem taki głupi jak Ci się to może wydawać... Zawsze jest "mało korzystny" handel. ;]

Kupi się te pióra? xD Kto to widział dzisiaj pióra kupować! <lol>

Shikari - 2008-10-15, 21:48

Po 2 czy ktos napisał, że uente nie był sponsorowany? Nie! Dlaczego nie dostał bana? Bo za nim dostałby, lechu i inne osoby. Chcielibyście tak z dnia na dzień dostac bana za push? Nie. Dlatego o tym napisałam.

No jakby tak z dnia nadzień pobanować wszystkich Ajmarów i chiri to SiVo by stracił 90% dochodów, a to by mu się raczej nie opłacało :-P

moonchild - 2008-10-15, 22:10

Molph napisa/a:
Cytat:
7. Za "pushowanie" grozi ban dla obu kont.

Temat do zamknięcia.

a jak całe ciri wpadnie na pomysł płacenia kasy na uente, które Wy nazywanie pushem to uente też bana dostanie? :mrgreen:

Tyleq - 2008-10-15, 22:12

no jasne, push to push :) Wystarczy że zapłacimy 4 lvlowi za to że przeleje uente 1k np. w innej grze i już uente ma bana ! :)
luchu - 2008-10-16, 11:03

O ile się nie mylę, wy też wtedy się nie leniliście i również lecha sponsorowali... Jest to błędne koło...

Aha i najważjsze. Jestem za NIE!!

Mylisz się, ludzi mnie sponsorują od czasu kiedy uente wbił 27 level i Ajmarowie postanowili nie sprzedawać itemów z tego lvl poza plemię.
Wcześniej był mały epizod z tym, ale sam zaprzestałem i zdecydowałem, że nie będe przyjmował wpłat.

[ Dodano: 2008-10-16, 11:06 ]
Tyleq napisa/a:
no jasne, push to push :) Wystarczy że zapłacimy 4 lvlowi za to że przeleje uente 1k np. w innej grze i już uente ma bana ! :)

Nie no Tyleq - wyluzujcie trochę.

Shikari - 2008-10-16, 12:10

To tylko dowodzi że ta gra jest robiona pod AJMARÓW. Jak uente wbijał lvl to było autoleczenie-jak tylko wbił auto stało się nieopłacalne. Teraz mówicie że push jest zabroniony a jak uente wbijał lvl to wszystko było O.K. Czy to przypadek że akurat teraz push stał się nielegalny i nieopłaca się auto? Moim zdaniem nie. To kolejny przykład że ta gra jest robiona pod AJMARÓW, jak nic się niezmieni to w niedługim czasie zakończe grę...
Old_Shatterhand - 2008-10-16, 12:14

Ileż goryczy w tym poście. I jeszcze więcej prawdy.
Tyleq - 2008-10-16, 12:17

Jeżeli push będzie nielegalny to mogę się założyć że co najmniej 100 userów SiVo straci :)
Old_Shatterhand - 2008-10-16, 13:08

W ramach strajku dziś całe plemię Chiricauha wpłaci Lechowi na expo i niech nas pobanują. Będzie święty spokój i zobaczymy kto na tym wyjdzie... ;] Zresztą z tego co wiem, Elita nadal płaci na lidera. Brawo. Dwa liczące się plemiona odejdą do wiecznych ostępów.
Shikari - 2008-10-16, 13:35

A wtedy SiVo straci 60% kasy z piórek ;-)
NoName - 2008-10-16, 13:49
Temat postu: Re: Nowa opcja - wpłata na lidera!
lukas9189 napisa/a:

po 1: Nie wierzę iż uente wbijał lvle za swoją kase, oczywiste że plemie go wspomagało złotem (pushing?) robił to wcześniej niż lechu więc nasuwa się pytanie:
Dla czego akurat teraz i akurat my?
po 2: Sprawa z autouleczaniem (co za tym idzie autoexpieniem), wydaje mi się podejrzane
Dla czego akurat teraz?

Hipokryta, po prostu hipokryta! Rzucacie się jak SiVa nie ma, jak nic nie robi, klniecie, prostestujecie, buntujecie i licho wie co jeszcze, a jak SiVo wziął się za robotę, najpierw wyłączył autoleczenie, zabronił pushing, żeby nie było tak, że gracze podzieleni są na dwóch po 28lvl, wielu po 20-22 lvl i reszta po 15 lvl, tylko żeby wszyscy byli w granicach rozsądku to nie! Nie bo nie!
Zawsze ktosś będzie pokrzywdzony. Ktoś pierwszy wymyślił sponsorowanie, byli to Ajmarzy, mówi się trudno. To teraz Brudne_Stopy mogą mówić, że to niesprawiedliwe, bo lechu był sponsorowany, uente sponsorowany, a oni właśnie chcieli to zrobić i że to nie fair.

Więc niech niektórzy pomyślą racjonalnie, bo widzę, że z całego tego zamieszania, dwie najbardziej pokrzywdzone osoby, tj. lechu i uente nic się nie żalą.

pompka - 2008-10-16, 14:23

NoName, generalnie się z Tobą zgadzam we wszystkich wypowiedziach ale nie w tym temacie... To jest po prostu bez sensu. Ja nie mówię o żadnej stronniczości że uente mógł a lechu już nie. Ja uważam że sama idea zabronienia przekazywania złota liderowi na expienie jest chybiona..
Tyleq - 2008-10-16, 15:22
Temat postu: Re: Nowa opcja - wpłata na lidera!
NoName napisa/a:
Więc niech niektórzy pomyślą racjonalnie, bo widzę, że z całego tego zamieszania, dwie najbardziej pokrzywdzone osoby, tj. lechu i uente nic się nie żalą.

Nie żalą się ponieważ to nie im zależało na nowych itemach tylko tym co płacili, sam zauważyłeś że to że płacimy na lidera to robimy to dla siebie a nie dla lidera, żeby ten miał jakiś wyższy standard gry ...

Old_Shatterhand - 2008-10-16, 15:32

Jak na wodzów mają swoją dumę i nie wdają się w niepotrzebne gadki. ;) To iście indiańskie podejście.
moonchild - 2008-10-16, 15:33

Pytam Was szanowna SM i inni kolejny raz i prosze w końcu o odpowiedz
Czy jak kupie od lecha kamień za 100 to jest push?? a za 200?? a za 500? A za 500k??

KTO BĘDZIE DECYDOWAŁ O TYM CO JEST PUSHEM, A CO NIE?

jak się wprowadza nowe zasady to należy dokładnie okreslić reguły jeżli się jest myślącym człowiekiem.

Proszę wieć okreslic mi reguły - jaka wpłata jest PUSHem a jaka nie? 100 na szamana jak ktos jest goły poza tipi? a 1000?

Holigula_Mixrus - 2008-10-16, 15:37

moonchild napisa/a:
Pytam Was szanowna SM i inni kolejny raz i prosze w końcu o odpowiedz
Czy jak kupie od lecha kamień za 100 to jest push?? a za 200?? a za 500? A za 500k??

KTO BĘDZIE DECYDOWAŁ O TYM CO JEST PUSHEM, A CO NIE?

jak się wprowadza nowe zasady to należy dokładnie okreslić reguły jeżli się jest myślącym człowiekiem.

Proszę wieć okreslic mi reguły - jaka wpłata jest PUSHem a jaka nie? 100 na szamana jak ktos jest goły poza tipi? a 1000?

SiVo właśnie opracowuje regulamin push... Tam będzie wszystko wyjąsnione... Do tego czasu nie będe banowąc... I nastepne takie pytanie kogokolwiek to spam i będę warny dawac...

Old_Shatterhand - 2008-10-16, 15:38

Pushczalscy.
Tak trzeba nazywać tych, którzy co chwila zmieniają interpretację regulaminu.
Sytuacja zaczyna przypominać "Folwark Zwierzęcy" i przekręty świń. Zauważyliście to?
(pisałem ten post jak jeszcze Twojego - HM nie było).

moonchild - 2008-10-16, 16:12

SiVo właśnie opracowuje regulamin push... Tam będzie wszystko wyjąsnione... Do tego czasu nie będe banowąc... I nastepne takie pytanie kogokolwiek to spam i będę warny dawac...

w końcu konkretna odpowiedz, więc po co mam pytać dalej.
ok- czyli przelewamy lechowi kasę, bez obawy bana, dopóki SiVo nie opracuje regulaminu push - dziękujemy :D

bambus - 2008-10-16, 16:34

Proponuję do czasu wyjaśnienia tej drażliwej kwestii nie wydawać swoich pieniędzy na piórka. Po co wydać pieniądze a potem żałować bo się okazało, że w inną grę się grać chciało a do innej ma się pióra kupione:)

Generalnie może warto porozmawiać z sivem na temat usunięcia obecnego bądź dodania dodatkowego SM. Obecny jest SM wszystkich graczy jak Kaczyński prezydentem wszystkich Polaków:)

NoName - 2008-10-16, 21:09

bambus napisa/a:
Generalnie może warto porozmawiać z sivem na temat usunięcia obecnego bądź dodania dodatkowego SM. Obecny jest SM wszystkich graczy jak Kaczyński prezydentem wszystkich Polaków:)

A kogo innego byś widział na miejscu SM'a? Wafala nie ma, więc nie widzę tutaj nikogo innego.

pompka napisa/a:
NoName, generalnie się z Tobą zgadzam we wszystkich wypowiedziach ale nie w tym temacie... To jest po prostu bez sensu. Ja nie mówię o żadnej stronniczości że uente mógł a lechu już nie. Ja uważam że sama idea zabronienia przekazywania złota liderowi na expienie jest chybiona..

Owszem idea jest chybiona dla was.
Ale posłuchajcie. Jeśli sponsorowanie liderów dalej będzie to będziemy mieli w grze coś takiego:
1. Uente i Luchu na najwyższych poziomach, jak tylko dostaną w swoje ręce broń sprzedają swojemu plemieniu za rozsądną cenę, reszcie za astronomiczne.
2.Współplemieńcy w/w są ot, normalnymi graczami.
3.Pozostałe plemiona się nie liczą.
4.Ogromna różnica poziomów - dwóch nabijających szybko expa reszta normalnie.

A z zabronionym pushem:
1.Uente i Lechu są raptem najwyższym levelem, ale nie mają aż tak dużej przewagi nad innymi graczami oraz różnicy poziomów.
2.Większość graczy jest równa sobie - praktycznie każdy normalny gracz może sobie zawalczyć z takim uente.
3.Inne plemiona też się liczą. Nie trzeba hi-levela aby być dobrym.
4.Niewielka różnica poziomów między uente & lechu a pozostałymi graczami.

Mówiąc Uente i Lechu w tych wypowiedziach mam na myśli tez innych graczy cobty to chcieli praktykować tą technikę, użyłem ich jako przykłady :)

Tyleq - 2008-10-16, 21:41

le zauważ że uente jest o lvl dp przodu poprzez pushowanie do tej pory i my jesteśmy stratni o itemy z 1 lvl'a, jak inne plemiona chcą to też niech wyznaczą lidera i na niego płacą !!!
Molph - 2008-10-16, 21:43

A ile czasu uente gra dłuzej niż lechu? rok? dwa?
Old_Shatterhand - 2008-10-16, 21:52

NoName musisz zrozumieć pewną niezwykle ważną kwestię:
<<<Ajmarowie tylko dlatego są przeciwni pushowaniu WŁAŚNIE TERAZ, bo NIE CHCĄ STRACIĆ WŁADZY I RYNKU ZBYTU. Wiedzą dobrze, że Chiricauha ma większy potencjał i bardzo szybko może odrobić stratę i przejąć ich dotychczasowe korzyści. Już nie mają przewagi lewych piór, dlatego bronią się w inny sposób>>>

NoName - 2008-10-17, 13:40

Cytat:
NoName musisz zrozumieć pewną niezwykle ważną kwestię:
<<<Ajmarowie tylko dlatego są przeciwni pushowaniu WŁAŚNIE TERAZ, bo NIE CHCĄ STRACIĆ WŁADZY I RYNKU ZBYTU. Wiedzą dobrze, że Chiricauha ma większy potencjał i bardzo szybko może odrobić stratę i przejąć ich dotychczasowe korzyści. Już nie mają przewagi lewych piór, dlatego bronią się w inny sposób>>>

Rozumiem to i zdaję sobie z tego sprawę.
Rzecz w tym, że kiedyś musi nastąpić bokada pushu.
Ajmarowie, nie zawsze grają czysto. Trzeba się do tego przyzwyczaić.

kropek - 2008-10-17, 14:12

No ale jak np. sprzedam broń za taniej bo chce szybciej kasę to mi "ktoś" później dopłaci to będzie push? :-| Otóż zrobić tak żeby pisać do modów, że on mi był winny ale nie żeby ciagle tak pisać. Jestem za tym żeby były te wpłaty. :->
Borszczu - 2008-10-17, 15:09

Push jest pushem, dlatego jestem na nie.
Tyleq - 2008-10-17, 15:12

Mówicie tak bo nie ma nikogo kto by chciał na was płacić !! Zazdrość i tyle ! Ajmarowie stracili główne źródło dochodów to teraz też są na nie ! Założyłbym się, że gdyby ich przekręty nie wyszły na jaw, to nikt by się nie rzucał o płacenie na lidera !.
Borszczu - 2008-10-17, 15:22

Tyleq napisa/a:
Mówicie tak bo nie ma nikogo kto by chciał na was płacić !! Zazdrość i tyle ! Ajmarowie stracili główne źródło dochodów to teraz też są na nie ! Założyłbym się, że gdyby ich przekręty nie wyszły na jaw, to nikt by się nie rzucał o płacenie na lidera !.

Mówimy tak bo to wypacza równowagę w rankingu i łamie zasady czystej rywalizacji. To właśnie przez taki sponsoring płaczecie ze są kosmiczne dysproporcje miedzy klanami. Jak się to zablokuje to nie będzie problemu.

Tyleq - 2008-10-17, 15:26

Taak, ciekawe z kąd uente ma dziennie po 50k jak nie więcej ? Tylko mi nie mó że ze wspólnych czy skalpów ! Dlaczego tylko wy macie z tym problem, wiem że elita też płaci na wodza i im też to nie będzie na rękę.
Borszczu - 2008-10-17, 15:46

Nie patrz na innych tylko na siebie. To będzie ukrócone każdemu, wiec o to się nie przejmuj.
malydupek - 2008-10-17, 15:49

tylko czemu dokąd Ajmarowie mieli dochody to nie było to zabraniane??
Shikari - 2008-10-17, 16:42

Jak widać zdecydowana przewawga głosów na TAK a te 7 na NIE to zapewne głosy Ajmarów i ich wasali. Ja oczywiście jestem na tak i mam nadzieje ze taka opcja powstanie :)
Holigula_Mixrus - 2008-10-17, 16:46

Nie powstanie... A dlaczego? Bo SiVo nie jest taki głupi i swój rozum ma...
wafal - 2008-10-17, 17:05

A te 18 głosów to zapewne głosy Chiri i ich wasali.

Jestem również na nie.

Tyleq - 2008-10-17, 17:05

ty masz bana więc siedź cicho !!!!! Nie dociera to do ciebie ?
Molph - 2008-10-17, 17:16

A Ty masz 13 lat i też siedź cicho bo dzieci głosu nie mają w sprawach dla dorosłych!
Ban mija... Mija tak jak wasze życie...

pompka - 2008-10-17, 17:18

Cytat:
Nie powstanie... A dlaczego? Bo SiVo nie jest taki głupi i swój rozum ma...

nie bo ma swój rozum tylko bo słucha holiguli która z kolei podlizuje się ajmarom :) buźka maleńka :*

Tyleq - 2008-10-17, 17:26

hahahah dobre to było :D Molph myślisz że jesteś bardziej rozwinięty intelektualnie poprzez to że jesteś starszy wiekowo ? Nie wmawiaj sobie tego :) Nie uda Ci się.
NoName - 2008-10-17, 17:58

Molph napisa/a:
Ty masz 13 lat

Profil gracza Tyleq napisa/a:
17 Gru 1993

Mohave, czy ty aby na pewno potrafisz odejmować?

Molph - 2008-10-17, 18:08

NoName napisa/a:
Molph napisa/a:
Ty masz 13 lat

Profil gracza Tyleq napisa/a:
17 Gru 1993

Mohave, czy ty aby na pewno potrafisz odejmować?

A czy Ty jesteś lewy i myślisz, że każdy pisze tutaj prawdę?

Tyleq - 2008-10-17, 18:29

Pomyliłeś się w liczeniu i tyle ! busahusa ! :D śmieszny jesteś.
Yamakasi - 2008-10-17, 18:56

a nie pomysleliscie o tym, ze mohave mogl 'strzelic' ile ma tyleq lat po jego zachowaniu? oO
Tyleq - 2008-10-17, 18:57

tak nie mogło być, mistrz mohave pisze tylko fakty !! Żadnych gdybać i zgadywanek !!
Old_Shatterhand - 2008-10-17, 22:36

Noooo. Może Ty Tyleq mogłeś ściemniać, ale przecież nie ma uczciwszego usera niż Mohave. ;)
moonchild - 2008-10-17, 22:45

NoName napisa/a:

A z zabronionym pushem:
1.Uente i Lechu są raptem najwyższym levelem, ale nie mają aż tak dużej przewagi nad innymi graczami oraz różnicy poziomów.
2.Większość graczy jest równa sobie - praktycznie każdy normalny gracz może sobie zawalczyć z takim uente.
3.Inne plemiona też się liczą. Nie trzeba hi-levela aby być dobrym.
4.Niewielka różnica poziomów między uente & lechu a pozostałymi graczami.

Mówiąc Uente i Lechu w tych wypowiedziach mam na myśli tez innych graczy cobty to chcieli praktykować tą technikę, użyłem ich jako przykłady :)

Dodaj 5 punkt jeszcze
5. Uente zarabia kupe kasy bo jako jedyny ma dostęp to najlepszych itemów i nikt inny nie ma szans go gonić,
5. A jak już wszyscy kupia nowe itemy to uente czy lechu wbijają exp tylko za WŁASNĄ kasę i zdobywają 28 lev za rok, a reszta graczy znudzona lub sfurtrowana brakiem nowych itemów rezygnuje z gry

[ Dodano: 2008-10-17, 22:49 ]
Borszczu napisa/a:

Mówimy tak bo to wypacza równowagę w rankingu i łamie zasady czystej rywalizacji. To właśnie przez taki sponsoring płaczecie ze są kosmiczne dysproporcje miedzy klanami. Jak się to zablokuje to nie będzie problemu.

teraz dopiero dysproporcje się zaczną. Lechu i uente mają podobną możlwiość zdobywania kasy ze wspólnych, inwy, ataków itd. natomiast uente ma ogromną przewagę bo jako jedyny ma dostęp do itemów z 27 lev i może na tym zarabiać.
Dysproporcje będą więc rozsły i to coraz bardziej, więc niestety nie masz racji

moonchild - 2008-10-17, 22:52

wafal napisa/a:
A może byście tak przestali spamować? ;/

Tyleq, głosu mi nie zabierzesz, będę pisał to co mi się podoba (oraz jest zgodne z regulaminem), bo to wolny kraj ;)

Widzę zdecydowaną sprzeczność w Twojej wypowiedzi - z jednej strony chcesz nam głos zabrać, a z drugiej strony rugasz za to Tylqa.
Typowe :/

wredna_squaw - 2008-10-18, 07:02

To może zróbmy inaczej - zmieńmy zasady tak, żeby przestało się opłacać pushować lidera. Albo inaczej - za wdrapywanie się na wyższe poziomy korzyści odnosiliby wszyscy.

Takie pomysły - po dojściu kogoś na 28. poziom wszystkim od 26. (25? - sprawa do ustalenia) poziomu pojawiają sie te same nowe przedmioty.

Albo tak - przedmiotów z dwóch najwyższych poziomów nie można sprzedawać. Albo można, ale tylko do 150% ceny kramarza. Tak, żeby zysk był niewielki...

Do tego zmienić zasady możliwości atakowania - bo teraz i tak są chore (22 level może zaatakować 15 a nie dość, że ma znikome szanse na wygraną to jeszcze nie może oddać). Niech będzie można zaatakować tylko 2 poziomy w dół i bez ograniczeń w górę. Wtedy Ci z samego szczytu będą musieli się bronić a nie będą mogli atakować...

Co jeszcze - może tak - blokada atakowania osób z własnego plemienia. Blokada trwa kilka dni - to znaczy że po odejściu z danego plemienia przez te kilka dni nadal nie można atakować (i być atakowanym) oraz to, że po ostatnim takim ataku przez te kilka dni nie można przyłączyć się do danego plemienia.

Niestety brutalna prawda o tej grze jest taka, że wychodzą skutki uboczne zbyt prostych zasad...

Old_Shatterhand - 2008-10-18, 12:10

Całkiem do rzeczy. ;) Pozdrawiam.
NoName - 2008-10-18, 13:01

wredna_squaw napisa/a:
To może zróbmy inaczej - zmieńmy zasady tak, żeby przestało się opłacać pushować lidera. Albo inaczej - za wdrapywanie się na wyższe poziomy korzyści odnosiliby wszyscy.

Takie pomysły - po dojściu kogoś na 28. poziom wszystkim od 26. (25? - sprawa do ustalenia) poziomu pojawiają sie te same nowe przedmioty.

Albo tak - przedmiotów z dwóch najwyższych poziomów nie można sprzedawać. Albo można, ale tylko do 150% ceny kramarza. Tak, żeby zysk był niewielki...

Do tego zmienić zasady możliwości atakowania - bo teraz i tak są chore (22 level może zaatakować 15 a nie dość, że ma znikome szanse na wygraną to jeszcze nie może oddać). Niech będzie można zaatakować tylko 2 poziomy w dół i bez ograniczeń w górę. Wtedy Ci z samego szczytu będą musieli się bronić a nie będą mogli atakować...

Co jeszcze - może tak - blokada atakowania osób z własnego plemienia. Blokada trwa kilka dni - to znaczy że po odejściu z danego plemienia przez te kilka dni nadal nie można atakować (i być atakowanym) oraz to, że po ostatnim takim ataku przez te kilka dni nie można przyłączyć się do danego plemienia.

Niestety brutalna prawda o tej grze jest taka, że wychodzą skutki uboczne zbyt prostych zasad...

Brawo i kwiatek dla tej pani - Kolejny dobry pomysł :D

Tyleq - 2008-10-18, 13:03

Przynajmniej pomysł kogoś kto nie jest stronniczy. Od razu wiadomo że trafiony :)
Old_Shatterhand - 2008-10-18, 21:38

A propos ograniczeń ataku:
chciałem wprowadzić ograniczenie ataku na słabszych w postaci fragów (czyli np. dziennie 2 ataki na gracza o 7lvli słabszego, ale już do 5 ataków na gracza o 3 lvle słabszego) to Ajmarowie podnieśli larum. :/

Molph - 2008-10-18, 21:46

A może zrobimy tak, że każdy może nosić eq tylko ze swojego lvlu? :)
Tyleq - 2008-10-18, 21:47

ok, ale jak SiVo zresetuje grę i da wszystkim 1 lvl i gramy od początku :) Grasz dłużej, zrobiłeś lvl na bugach i teraz chcesz zmieniać regulamin ?! Śmieszny jesteś !
Holigula_Mixrus - 2008-10-18, 21:49

Hmm zamiast pushu zastanawiamy się własnie z sivem nad blokadą eq... I raczej to wejdzie w zycie...
Old_Shatterhand - 2008-10-18, 21:54

:/ Niezbyt mądrze... Ludzie płacili miliony złota po to, żeby móc nosić lepsze equ, a tu ktoś to przekreśli jedną decyzją. Po drugie to tylko pożywka dla wysokich lvli, bo będą mogli się niemiłosiernie wyżywać na słabszych lvlach. Nie dość, że Ajmarowie już mają equ z 27 lvlu i mają widoczną przewagę na arenie, to jak słabszym lvlom zabierzecie możliwość noszenia dobrej ochrony- ja podziękuję. ;)
Molph - 2008-10-18, 21:59

Wasze pomysły są najlepsze a innych najgorsze...
Mój pomysł rozwiązałby problem pushu.

Old_Shatterhand - 2008-10-18, 22:16

Powiedz wreszcie coś konkretnego. ;]
To, że by rozwiązał to nie znaczy, że rozwiązał by dobrze...

wredna_squaw - 2008-10-19, 00:28

Jeśli ma być blokada ekwipunku niech będzie razem z radykalną blokadą możliwości atakowania słabszych. Albo w ogóle bez, albo z "punktami karnymi" w stylu osoba z 20 levelu atakująca osobę z 15 ma policzone zaledwie 75% swoich punktów (łącznie z ekwipunkiem, choć - biorąc pod uwagę brak liniowości - tu może należałoby nałożyć jakieś inne ograniczenia). Ograniczeń takich nie ma w przypadku zaatakowania osoby z wyższego poziomu przez osobę z poziomu niższego.

Nie róbmy z tego meneli (dla nie wtajemniczonych - pierwsza 40 składa się z ludzi od 17. do 26. (sic!) poziomu; drugie miejsce jest o 3 poziomy niżej a pierwsze - jeszcze o jeden poziom niżej; w pierwszej dziesiątce mieszczą się już ludzie z 20. poziomem...).

Dużo silniejszy ekwipunek plus lepsze statystyki plus możliwość atakowania osób z dużo niższym poziomem (którzy nie mogą jeszcze zaryzykować i oddać) sądzę, że spowoduje wycofanie się wielu graczy. A przecież dla gry byłoby lepiej, gdyby wycofały się nawet wszystkie osoby z poziomów od 23 w górę (sztuk 15 + 3 zbanowane) niż tylko z 22. poziomu (19 osób).

A najgorsze jest to, że de facto nie zmniejszy to w sposób radykalny popytu na ekwipunek z samego szcztytu. Fakt - wzrosną ceny słabszych fantów. Ale nadal najlepsze będą towarem pożądanym, choć przez mniejszą grupę. I grupa ta będzie miała nadal interes wspierać lidera. A resztę się zmobilizuje obietnicami dostarczenia broni z odrobinę niższych poziomów. Ergo - problem pushowania herszta bandy nie zostanie wyeliminowany...

Borszczu - 2008-10-19, 00:52

wredna_squaw napisa/a:
Jeśli ma być blokada ekwipunku niech będzie razem z radykalną blokadą możliwości atakowania słabszych. Albo w ogóle bez, albo z "punktami karnymi" w stylu osoba z 20 levelu atakująca osobę z 15 ma policzone zaledwie 75% swoich punktów (łącznie z ekwipunkiem, choć - biorąc pod uwagę brak liniowości - tu może należałoby nałożyć jakieś inne ograniczenia). Ograniczeń takich nie ma w przypadku zaatakowania osoby z wyższego poziomu przez osobę z poziomu niższego.

Ja proponuje całkiem zlikwidować ataki i dać +5k expa za każde logowanie się na konto.

wredna_squaw napisa/a:
Dużo silniejszy ekwipunek plus lepsze statystyki plus możliwość atakowania osób z dużo niższym poziomem (którzy nie mogą jeszcze zaryzykować i oddać) sądzę, że spowoduje wycofanie się wielu graczy. A przecież dla gry byłoby lepiej, gdyby wycofały się nawet wszystkie osoby z poziomów od 23 w górę (sztuk 15 + 3 zbanowane) niż tylko z 22. poziomu (19 osób).

Fakt, po co się męczyć i wkładać coś w ta grę. Najlepiej dajmy każdemu 40 lvl i maksymalny sprzęt. Wtedy każdy będzie miał równe szanse. Tak samo Ci którzy nie grali i ci którzy siedzieli całymi miesiącami nad swoja postacią.

wredna_squaw napisa/a:
A najgorsze jest to, że de facto nie zmniejszy to w sposób radykalny popytu na ekwipunek z samego szcztytu. Fakt - wzrosną ceny słabszych fantów. Ale nadal najlepsze będą towarem pożądanym, choć przez mniejszą grupę. I grupa ta będzie miała nadal interes wspierać lidera. A resztę się zmobilizuje obietnicami dostarczenia broni z odrobinę niższych poziomów. Ergo - problem pushowania herszta bandy nie zostanie wyeliminowany...

Mam wrażenie ze nie czytasz tego co tu napisaliśmy. Wróć do redagowania posta jak nadrobisz zaległości.

bambus - 2008-10-19, 02:39

Borszczu ty sobie za swoje wypowiedzi powinieneś dać warna za spam. Tak żałosnych wypocin nie na temat dawno nie czytałem i ciągle tylko szmalec. Widać że z Kielc jesteś.

WS mówi bardzo sensownie. Wprowadzenie ograniczenia noszenia eq dla niższych lvl będzie równoznaczne z pogorszeniem sytuacji niższych lvl. Nie podoba mi sie pomysł z wprowadzaniem jakiś zmian odnośnie atakowania silniejszych przez słabszych i odwrotnie w sile ataku ale dodatkowe pogarszanie sytuacji słabszych nie jest rozwiązaniem. W menelach sam miałem dostęp do najlepszego ekwipunku i byłem przeciwko tym zmianom mimo ze miałem wysoki lvl. Tutaj mając niski lvl też uważam że wprowadzenie ograniczenia jest złe. Ja przynajmniej jestem stały w swoich poglądach niezależnie od lvl.

[ Dodano: 2008-10-19, 02:42 ]
Molph napisa/a:

Mój pomysł rozwiązuje problem pushu i multikont jest zatem najlepszy:)

Zlikwidować przekazywanie kasy, zlikwidować bazar, zlikwidować arene walk.

Wszyscy będziemy płukać złoto, chodzić na polowania i kupować piórka do expienia. Przednia zabawa molph.

Old_Shatterhand - 2008-10-19, 10:46

Jeśli Ty Borszczu negujesz wszystkie pomysły Wrednej to narażasz się na powszechny śmiech. Kto jak kto, ale Wredna jeśli coś napisze to jest to przemyślane i na pewno lepsze niż Twoje durne posty.
lukas9189 - 2008-10-19, 10:53

no właśnie zamiast krytykować jedyny dobry pomysł tyczący się tematu mógłbyś Borszczu sam coś wymyślić
Molph - 2008-10-19, 11:02

Borszczu dobrze gada, ukłon w jego stronę.
Włożyłeś dużo w grę - masz dużą przewagę.
Włożyłeś mało w grę - łapiesz baty.
Tak byś powinno.
A nie, że ten kto gra krótko powinien dostać bonus i mieć łatwiej z silniejszymi którzy włożyli kupę kasy i czasu aby być dobrym.

Tyleq - 2008-10-19, 11:27

Ktoś Ci kazał wkładać w to kase ? To jest darmowa gra.
Old_Shatterhand - 2008-10-19, 11:46

Taaaa. Włożyło się dużo, ale krętactw... ;]
moonchild - 2008-10-19, 12:18

Hmm zamiast pushu zastanawiamy się własnie z sivem nad blokadą eq... I raczej to wejdzie w zycie...

W koncu jakiś sensowny pomysł, ale tylko wtedy gdy będzie realizowany w trochę szerszym zakresie niż pomysł molpha, żeby nosić ekwip tylko ze swojego levelu.
Myślę, że levelowe ograniczenia noszenia broni powinny być identyczne jak levelowe ograniczania ataków w dół. Po to by osoba z niższym levelem, którą może zaatakować wyższy level mogła nosić taki sam ekwipunek jak atakujący. Wtedy będzie sprawiedliwie i nie powinno być protestów.

Molph napisa/a:

może problem pushu by rozwiązał, ale spowodowałby wiele innych

wredna_squaw - 2008-10-19, 18:38

moonchild napisa/a:
Myślę, że levelowe ograniczenia noszenia broni powinny być identyczne jak levelowe ograniczania ataków w dół. Po to by osoba z niższym levelem, którą może zaatakować wyższy level mogła nosić taki sam ekwipunek jak atakujący. Wtedy będzie sprawiedliwie i nie powinno być protestów.

Sorry, ale to akurat nie ma sensu. Opisaną sytuację można rozwiązać tylko w trzy sposoby - dwa skrajne - albo pozostawić jak jest, albo zezwolić na atak tylko własny poziom. No i ogólniej - zrobić grupy poziomów - np. 7-10 może nosić ekwipunek z 10. i może atakować jedynie 7-10.

Czyli dzielimy poziomy w grupy i można atakować tylko kogoś z własnej grupy i wszyscy w grupie mają identyczne uprawnienia.

Dlaczego? Bo jeśli 20. poziom może zostać zaatakowany przez poziom 25., który może nosić ekwipunek z 25. poziomu to również 20. poziom powinien mieć uprawnienia do takiego ekwipunku. Jeśli 20. może zaatakować kogoś z 15. poziomu to - skoro ma prawo nosić ekwipunek z 25. poziomu takie same prawo przysługuje również 15. poziomowi. I tak dalej...

wafal - 2008-10-19, 19:38

wredna_squaw napisa/a:
jeśli 20. poziom może zostać zaatakowany przez poziom 25., który może nosić ekwipunek z 25. poziomu to również 20. poziom powinien mieć uprawnienia do takiego ekwipunku. Jeśli 20. może zaatakować kogoś z 15. poziomu to - skoro ma prawo nosić ekwipunek z 25. poziomu takie same prawo przysługuje również 15. poziomowi. I tak dalej...
Przecież nikt mu nie zabrania kupna - może zgłosić się do kogoś z 25 lvlu i zakupić eq. Jeśli go nie stać to niech bije lvl, bo przecież dana osoba bije lvl po to, aby mieć między innymi dostęp do lepszych itemów. Nie po to, aby ona miała dostęp do lepszych itemów i gracz mający mniejszy poziom. Drugi gracz nie może mieć możliwości zakupu u krama takiego samego eq jak ten pierwszy gracz z wyższym poziomem.
NoName - 2008-10-19, 19:38

wredna_squaw napisa/a:
No i ogólniej - zrobić grupy poziomów - np. 7-10 może nosić ekwipunek z 10. i może atakować jedynie 7-10.

To jest dobra koncepcja.
Grupy są podzielone, np.
3-6
7-10
11-15
16-19
20-23
24<...
To podział na grupy.
Teraz jak możemy się atakować. Każdy może atakować wszystkich ze swojej grupy levelowej, plus wzwyż kogo chce, tj.
7 lvl może bić od 7 wzwyż.
9 lvl, może bić od 7 wzwyż.
10 lvl może bić od 7 wzwyż.
17 lvl może bić od 16 wzwyż.
Dalej każdy widzi u kramarza wszystkie bronie z poprzednich grup, oraz ze swojej, tj.
7 lvl widzi bronie do 10 lvl włącznie
10 lvl widzi bronie do 10 lvl włącznie
11 lvl widzi bronie do 15 lvl włącznie
I myślę że to będzie dobry pomysł...
Co wy na to?

Tyleq - 2008-10-19, 19:58

A jak już wydałem 3mln na kupno eq z 27lvl'a od uente to co, zostanie mi to zabrane ? Weźcie sie zastanówcie.
wredna_squaw - 2008-10-19, 21:05

Molph napisa/a:
ten kto gra krótko powinien dostać bonus i mieć łatwiej z silniejszymi którzy włożyli kupę kasy i czasu aby być dobrym.

Wykopyrtnął mi się komputer i szlag trafił moją wypowiedź. Zatem w skrócie.

Paradoksalnie moja propozycja ma za zadanie ochronę interesów... silniejszych graczy. Faktycznie - chcę stworzyć warunki umożliwiające słabszym zrównanie się z silniejszymi. Wychodzę z takich założeń, że na ogół wyżej w rankingu znajdują się osoby grające dłużej. Potrzeba zatem pozwolić nowym (czytaj: słabszym) graczom nadrobienie zaległości.

Dajmy na to taki uente - jak był na 20. poziomie miał tylko dwóch silniejszych od siebie przeciwników - i to zaledwie z poziomu 21. Teraz indianin na 20. poziomie musi liczyć się, że może go zaatakować ponad 40 silniejszych graczy. A niektórzy z nich są nawet o 7 poziomów wyżej!!! Do tego - jeśli wejdzie ograniczenie stosowanego ekwipunku - najsilniejsi gracze zyskają nawet z kilkanaście poziomów dodatkowej przewagi (ze względu na to, że siła ekwipunku potrafi rosnąć szybciej niż poziom). Dlatego uważam to za rażącą niesprawiedliwość i głosuję przeciw!

Dodam jeszcze taki trochę przerysowany przykład na potwierdzenie mojej tezy, że trzeba stworzyć słabszym specjalne warunki ochronne - jak uente (sorry - jesteś na świeczniku) dojdzie do 40. poziomu i nie będzie żadnego innego gracza o poziomie dostatecznie zbliżonym (powiedzmy: do 30. w górę) to nie będzie miał z kim walczyć. Do tego - ze względu na brak możliwości stosowania przez innych dostępnego dla uente ekwipunku, nie będzie miał żadnego zbytu na niego. Mówiąc krótko - uente zacznie grać w oddzielną grę.

Dlatego ważne jest, żeby zapewnić innym graczom możliwość rozwoju, bo w takim układzie nagrodą za włożony wysiłek będzie całkowita izolacja. Nagrodą? Ja nazwałabym to karą, choć się pewnie nie znam.

Dodatkowo - zwracam uwagę, że ograniczenie działa tylko w jedną stronę - słabsi mają być chronieni przed atakami silniejszych. Gdyby natomiast sami zechcieli ich zaatakować - muszą już radzić sobie bez żadnego dodatkowego wsparcia.

Można dodać jeszcze coś takiego, że każdy z graczy mógłby zezwolić silniejszym poziomom na ataki bez dostawania forów. Z takim zastrzeżeniem, że można tylko rozszerzać te uprawnienia na kolejne poziomy - jak ktoś raz zezwoli poziomowi o jeden silniejszemu to już na zawsze.

luchu - 2008-10-19, 22:04

wredna_squaw napisa/a:

Słuchajcie Wrednej, bo to jedna z najrozsądniejszych osób w tej grze...

Borszczu - 2008-10-20, 17:48

Cytat:
To jest dobra koncepcja.
Grupy są podzielone, np.
3-6
7-10
11-15
16-19
20-23
24<...
To podział na grupy.
Teraz jak możemy się atakować. Każdy może atakować wszystkich ze swojej grupy levelowej, plus wzwyż kogo chce, tj.
7 lvl może bić od 7 wzwyż.
9 lvl, może bić od 7 wzwyż.
10 lvl może bić od 7 wzwyż.
17 lvl może bić od 16 wzwyż.
Dalej każdy widzi u kramarza wszystkie bronie z poprzednich grup, oraz ze swojej, tj.
7 lvl widzi bronie do 10 lvl włącznie
10 lvl widzi bronie do 10 lvl włącznie
11 lvl widzi bronie do 15 lvl włącznie
I myślę że to będzie dobry pomysł...
Co wy na to?

To nie rozwiąże problemu pushu tylko zaostrzy problem atakowania innych, z którym już teraz jest nieciekawie.

Zamiast blokady ataków proponowałbym zastanowić się nad ograniczeniem tipi, płukania i ponownym wprowadzeniem auto wskrzeszania. Teraz jak widzę ze mam czekać 3 dni na wskrzeszenie po śmierci to pytam czy ta gra rzeczywiście jest darmowa?
Niewielu z was grało za czasów kiedy to było naprawdę możliwe. Tak dla wyjaśnienia napisze, ze można było ginąć 9834789345 razy dziennie praktycznie nic przy tym nie tracąc. Zagapiłeś się, straciłeś broń - zdarza się - ale po 15 min minutach miałeś kolejna bo było od groma osób które mogłeś zaatakować. Teraz gra wygląda w ten sposób ze wszyscy pierwsze co to sprawdzają kto jest on-line, a później kalkulują czy opłaca im się wyjść z tipi.
Nie było kosmicznych cen broni, przede wszystkim dlatego ze im ktoś miał lepszy sprzęt tym bardziej popularnym był celem. Ilu z was pamięta Navke, czy Balyka? To byli liderzy na wzór dzisiejszego Uente. Mieli Hi lvl co za tym idzie lepszy sprzęt a jednak każdy wolał polować na nich niż na podrzędne kukiełki które latały z dmuchawkami. Teraz byłoby to samo gdyby nie tipi które niszczy cała grę...

marcino1 - 2008-10-20, 18:09

Zdecydowanie popieram Borszcza uważam ze to najlepszy pomysł na wywabienie wszystkich z tipi co za tym idzie bedzie wiekszy obrót bronią, nie bedzie sie padac non stop gdyz bedzie wiele celów do ataku.
Tyleq - 2008-10-20, 18:19

Gracz: Borszczu
Plemię: INKOWIE
Level: 19
Miejsce: 64
napisz
Gracz jest na urlopie
Przekaż złoto

Ograniczenie tipi ? I KTO TO MÓWI !!!

moonchild - 2008-10-20, 18:53

Borszczu napisa/a:

Teraz jak widzę ze mam czekać 3 dni na wskrzeszenie po śmierci to pytam czy ta gra rzeczywiście jest darmowa?

Dla tych co nie chą płacić jest darmowa i to bez czekania 3 dni.
Ja jeszcza ani złotówki nie wydałam na piórka, a mam ich 30 i śmierć mi niestrasza.
Autowskrzeszanie jest bez sensu jak można kupić pióra na bazarze, od tych co chcą/mogą wkładaćw to realną kasę.

NoName - 2008-10-20, 19:09

Borszczu napisa/a:
Ilu z was pamięta Navke, czy Balyka?

Albo Szegi'ego... TOP lvl 15 lvl, Wojna Ajmarowie vs INKOWIE. Ehh, to były czasy :)

napoleon12 - 2008-10-21, 07:45

zróbmy poważanie w grze każdy by zdobywał poważanie za atak na silniejszego gracza
np ja mam 19 lvl atakuje dyzia wygrywam i zdobywam 20p poważania albo więcej oczywiście niżej tez można walić ale tylko o kilka lvl dajmy nato o 4 lvl w dół bez straty poważania ale jak ktos z 19 walnie 12 to już straci jakieś p poważania

Tyleq - 2008-10-21, 10:32

No i po co to poważanie ? Mało masz błędów w grze ?
NoName - 2008-10-21, 11:40

napoleon12 napisa/a:
zróbmy poważanie w grze każdy by zdobywał poważanie za atak na silniejszego gracza
np ja mam 19 lvl atakuje dyzia wygrywam i zdobywam 20p poważania albo więcej oczywiście niżej tez można walić ale tylko o kilka lvl dajmy nato o 4 lvl w dół bez straty poważania ale jak ktos z 19 walnie 12 to już straci jakieś p poważania

Jak już to respekt, szacunek.
Ale co by dawał/ograniczał ten szacunek? Bede atakował low-levele, bede miał mało szacunku... i co z tego?

Borszczu - 2008-10-21, 14:24

Tyleq napisa/a:
Gracz: Borszczu
Plemię: INKOWIE
Level: 19
Miejsce: 64
napisz
Gracz jest na urlopie
Przekaż złoto

Ograniczenie tipi ? I KTO TO MÓWI !!!

Heh... I Ty chcesz być modem ;)

na Twoim miejscu powstrzymałbym się od zbędnych komentarzy, nic nie wnoszących do tematu :-) Ilość postów jakie wyprodukujesz nie jest równoważna do Twojego wkładu ;-)

Mało tego widzę ze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Pisałem już 893457 razy ale przypomnę Ci jeszcze raz. W zasadzie to wyciągnę wnioski z mojego wcześniejszego postu, których Ty nie potrafisz wyprowadzić. Mam urlop bo NIE DA SIĘ GRAC. Co z tego ze wyjdę z tipi skoro jedynym celem będzie duch? To jest bez sensu.

A na przyszłość przemyśl dobrze co piszesz bo dostaniesz warna za spam i Twoi przeciwnicy dostana kontrargument dla Twojej kandydatury na moda ;-)

Tyleq - 2008-10-21, 15:50

A co to ma do moderatorowania ? Ja w przeciwieństwie do ciebie jest bardzo aktywny i dużo czasy spędzam każdego dnia przy naszej ulubionej grze.

Borszczu napisa/a:
Mało tego widzę ze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Pisałem już 893457 razy ale przypomnę Ci jeszcze raz. W zasadzie to wyciągnę wnioski z mojego wcześniejszego postu, których Ty nie potrafisz wyprowadzić. Mam urlop bo NIE DA SIĘ GRAC. Co z tego ze wyjdę z tipi skoro jedynym celem będzie duch? To jest bez sensu.

Z kąd wiesz że nikogo nie ma skoro od pół roku na urlopie siedzisz ? -.-
Najpierw wyjdź, pozanj fakty, zgiń kilka razy to zobaczysz że prawie zawsze jest kogo lać.

Borszczu - 2008-10-21, 16:07

Tyleq napisa/a:
Z kąd wiesz że nikogo nie ma skoro od pół roku na urlopie siedzisz ? -.-

lol... Cały czas pokazujesz ze nie masz bladego pojęcia o grze... Nie chce mi się Ciebie w tej chwili uświadamiać. Może kiedyś wydedukujesz w jaki sposób mogę widzieć kogo można zaatakować ;)

Tyleq napisa/a:
A co to ma do moderatorowania ? Ja w przeciwieństwie do ciebie jest bardzo aktywny i dużo czasy spędzam każdego dnia przy naszej ulubionej grze.

A no to ze skoro nie potrafisz pojąć podstawowych zasad etyki na forum to nie nadajesz się na moda ;) Nie pisz w liczbie mnogiej, bo ja tu widzę przewagę argumentów przemawiającą za tym ze ta gra stała się totalnie niegrywalna i sam je popierasz. A podlizywanie się pod publikę jest totalnie zbędne.
W tej chwili ta gra to zamuła i ciężko znaleźć jej pozytywy, wiec nie wiem jak ma uderzać w czyjeś gusta ;) I jak widać to nie tylko moje zdanie ;)

P.S. Widzę ze używasz FF. Uświadomię Ci 1 rzecz. Jeśli podkreśli Ci wyraz na czerwono to znaczy ze strzeliłeś byka. Warto to czasem poprawiać ;)

moonchild - 2008-10-21, 16:16

Borszczu napisa/a:

W tej chwili ta gra to zamuła i ciężko znaleźć jej pozytywy, wiec nie wiem jak ma uderzać w czyjeś gusta ;)

To zrezygnuj jak Ci się tak bardzo ta gra nie podoba i będziesz miał problem z głowy. Jakoś sporo osób gra i mimo ciągłego rzucania klód pod nogi idzie do przodu.

Borszczu - 2008-10-21, 16:35

moonchild napisa/a:
To zrezygnuj jak Ci się tak bardzo ta gra nie podoba i będziesz miał problem z głowy. Jakoś sporo osób gra i mimo ciągłego rzucania klód pod nogi idzie do przodu.

Nie gram już dobry rok...
Urlop jest pewnego rodzaju rezygnacja i czekaniem na lepsze jutro :) Gdzieś się jeszcze tli iskierka nadziei, ze będzie miała jeszcze taki polot jak kiedyś ;)

i +1 za post nie na temat :P

moonchild - 2008-10-21, 16:41

Borszczu napisa/a:

i +1 za post nie na temat :P

a Twój był na temat??? bo moim zdaniem każdy post odnoszący sie bezpośrednio do powyższego jest na temat.
Jeżeli masz inne zdanie to daj warna również sobie, bo cała Twoja wypowiedz z 16:07 w żaden sposób nie dotyczy tematu.

+2 za spam. Moja wypowiedz była konsekwencją Twojej i uprzedzeniem o warnie. Ale jak wolisz mogę to robić tak ;)

ShermaN - 2008-10-21, 18:24

Borszczu, co ty gadasz?? mam 18 lvl i prawie przez cały dzień mam kogo zaatakować..to że ty się boisz zaatakować przykładowo grassmana na 26 lvlu to już nie moja broszka. ale przynajmniej nie kłam że nie ma się z kim bić!!
Old_Shatterhand - 2008-10-23, 20:30

Wylewasz swoje żale poprzez warnowanie uczciwych ludzi i tyle. :/ Sam sobie daj 3 warny i będzie o jednego "offtopmana" mniej.

Żeby nie było, że post nie na temat:
Opcja wpłaty na lidera jest świetnym pomysłem, bo odróżnia push od uczciwych rat za itemy. Ankieta pokazuje, że pomysł jest dobry.

I próbuj teraz dać ostrzeżenie. ;]

Yamakasi - 2008-10-23, 20:54

taa z ankiety dobry, no wszyscy z chiri wzieli na tak ;]
Old_Shatterhand - 2008-10-23, 21:54

Niekoniecznie... Elita też regularnie opłaca lidera, a jest ich prawie tylu co nas. ;]