INDIANIE.net Strona G³ówna INDIANIE.net
Oficjalne forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: Holigula_Mixrus
2008-10-21, 19:29
Zabicie kogoÅ› nie zabija go! -.-
Autor Wiadomo¶æ
Molph 

Nick w grze: mohave
PlemiÄ™: AJMAROWIE
Do³±czy³: 01 Sty 2008
Sk±d: CheÅ‚m
Wys³any: 2008-07-25, 11:55   Zabicie kogoÅ› nie zabija go! -.-

W ciągu godziny zabiłem z kumplami 3 razy gracza mietek3, zabiliśmy jednak go nie zabiliśmy! Cały czas dostał auto wskrzeszenie, jak to możliwe?
Gdy mnie duch zabije to muszę dać piórko a on nie, jak kogoś z mojej ekipy zabiją to oni muszą dać piórka a on nie, czemu tak jest?
Błąd w grze za który my płacimy?
Gra nie ma sensu jak jest auto wskrzeszenie, jest nie rentowna.

ziomus1 

Nick w grze: ziomus1
Do³±czy³: 19 Mar 2008
Sk±d: braniewo
Wys³any: 2008-07-25, 11:58   

Dokladnie tak bylo trzeba cos z tym wkoncu zrobic

Borszczu 
Siurak The Great

Nick w grze: Borszczu
PlemiÄ™: INKOWIE
Do³±czy³: 08 Wrz 2006
Sk±d: Kielce
Wys³any: 2008-07-25, 12:06   

Masz 5%+wartość obrony w % szans na auto wskrzeszenie. Zacznij używać opcji "szukaj" na forum.

Molph 

Wys³any: 2008-07-25, 12:09   

Jeżeli w ciągu 30 min. wykonam 3 ataki które zabijają i nie przynoszą efektu to czy te 5% + obrona się sprawdzi? Musiałby mieć 95 obrony aby miał 100%, a na pewno tyle nie ma, ma max 20, czyli 25% czyli na 4 ataki wskrzesiłby się raz, a na 3 ataki wskrzesił sie 3 razy.

Borszczu 
Siurak The Great

Wys³any: 2008-07-25, 12:12   

Poczytaj sobie trochę odnośnie statystyki i granicy błędu przy małej ilości prób zanim zaczniesz wypisywać bezmyślne brednie :-P

dzako
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-07-25, 12:30   

otóż mój 2 post będzie następujący :
mietek3 jak zauważyliśmy nie miał na sobie broni :evil: a ja już kiedyś to stwierdziłem ze jak sie nie ma na sobie broni a Cie " zabiją " :mrgreen: to masz auto uleczenie (tak myślę)
a więc jeśli każdy by tak robił to gra by nie miała sensu :roll:

teraz pytanie do SiVo ;
CZY opłaca Ci się ta opcja leczenia ? tracisz na tym kase którą zapewne masz za smsy :!: :lol: przemyśl to i zlikwiduj to leczenie bo dla nas nie ma frajdy z gry jak zabijamy kogoś a on żyje a dla Ciebie nie ma kasy :-/ . no i na bazarku by sie ruszyła sprzedaż piórek bo jak narazie ceny sa kosmiczne i mało sie ich sprzedaje :shock:

a więc proszę o rozważenie tego tematu i zrobienie coś z tym , nie obchodzi mnie jakies 5% czegoś tam +- , ja chce grac , i jak by mnie zabito to na pewno bym musiał piórko dawać :-|

POZDAWIAM

Borszczu 
Siurak The Great

Wys³any: 2008-07-25, 13:18   

dzako napisa³/a:
otóż mój 2 post będzie następujący :
mietek3 jak zauważyliśmy nie miał na sobie broni :evil: a ja już kiedyś to stwierdziłem ze jak sie nie ma na sobie broni a Cie " zabiją " :mrgreen: to masz auto uleczenie (tak myślę)
a więc jeśli każdy by tak robił to gra by nie miała sensu :roll:

Bron nie ma na to żadnego wpływu.

dzako napisa³/a:
teraz pytanie do SiVo ;
CZY opłaca Ci się ta opcja leczenia ? tracisz na tym kase którą zapewne masz za smsy :!: :lol: przemyśl to i zlikwiduj to leczenie bo dla nas nie ma frajdy z gry jak zabijamy kogoś a on żyje a dla Ciebie nie ma kasy :-/ . no i na bazarku by sie ruszyła sprzedaż piórek bo jak narazie ceny sa kosmiczne i mało sie ich sprzedaje :shock:

a więc proszę o rozważenie tego tematu i zrobienie coś z tym , nie obchodzi mnie jakies 5% czegoś tam +- , ja chce grac , i jak by mnie zabito to na pewno bym musiał piórko dawać :-|

Wtedy połowa ludzi przestałaby grac bo nie każdemu się uśmiecha co chwila wysyłać sms'y. SiVo z jednego piórka ma niecałe 30 gr wiec nie sadze żeby rozsądnym było zmieniać ta opcje ryzykując sahemy ;)

A co do bazaru to błędne koło. Zle rozumujesz popyt i podaż na rynku. Skoro teraz ceny są wysokie to jeśli zwiększy się zapotrzebowanie a nowego towaru nie będzie to siła rzeczy cena pójdzie jeszcze bardziej w górę.

Old_Shatterhand 

Nick w grze: konto sprzedane
PlemiÄ™: Chiricauha
Do³±czy³: 03 Kwi 2008
Sk±d: --
Wys³any: 2008-07-25, 17:51   

Proste. Zasady rynku. Trza było spać na lekcjach przedsiębiorczości? xD Żadnych zmian w tej dziedzinie. ;]

Molph 

Wys³any: 2008-07-25, 18:02   

Trzeba było słuchać na lekcjach marketing ;)
Jeżeli rośnie zapotrzebowanie na towar można wtedy zwiększyć ceny, co niesie za sobą zwiększenie przychodu. Jeżeli gracz chce kupić piórko to i tak je kupi, czy za 4k czy 5k, ale kupi.

Old_Shatterhand 

Nick w grze: konto sprzedane
Do³±czy³: 03 Kwi 2008
Sk±d: --
Wys³any: 2008-07-25, 18:29   

Do pewnego momentu... Jest takie coś jak cena równowagi rynkowej. Ja lekcji z marketingu jeszcze nie miałem. :)

Borszczu 
Siurak The Great

Wys³any: 2008-07-26, 08:39   

dzako napisa³/a:
no i na bazarku by sie ruszyła sprzedaż piórek bo jak narazie ceny sa kosmiczne i mało sie ich sprzedaje :shock:

Molph napisa³/a:
Jeżeli rośnie zapotrzebowanie na towar można wtedy zwiększyć ceny, co niesie za sobą zwiększenie przychodu. Jeżeli gracz chce kupić piórko to i tak je kupi, czy za 4k czy 5k, ale kupi.

Molph te wypowiedzi chyba są sprzeczne ;-) I jedyne co zrobiłeś to potwierdziłeś to co napisałem ciut wyżej wiec nie spamuj :-P

lukas9189 
User

Nick w grze: lukas9189
Do³±czy³: 11 Lut 2008
Sk±d: Pabianice
Wys³any: 2008-07-27, 00:05   

waogole to nie ten dział, taka jest gra a jak chcesz inaczej żeby było to załóż odpowedni temat w odpowiednim dziale.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez mo¿liwo¶ci zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: